Borgerhouts seniorenfeest eert GASTON & LEO en feest op muziek uit de tijd van toen in De Roma

Delen met je netwerk?

Op dinsdag 17 september trakteert het district Borgerhout de senioren in De Roma op een portie nostalgie met verhalen over Gaston & Leo, muziek uit de oude doos en uiteraard ook een hapje en drankje. Het seniorenfeest is gratis voor Borgerhoutse senioren.

Borgerhoutse 55-plussers worden in De Roma getrakteerd op een gratis, aangename en plezante middag. Er is een fijn programma voorzien, doorspekt met muziek, humor en lekkernijen.

Vanaf 14 uur kunnen senioren aanschuiven aan tafel voor een hapje en een drankje. Om 15 uur start Kobe van Herwegen zijn voordracht over het iconische komische duo Gaston & Leo, met exclusieve beeldfragmenten, uniek audiomateriaal, nooit eerder vertoonde foto’s en interessante weetjes. Wat is het verhaal achter Joske Vermeulen? Hoe verliep de zangcarrière van Gaston? Was Leo enkel een aangever? Kortom, wie waren Gaston & Leo.

Daarna is het tijd voor een optreden van ‘Along Comes Mary’. Hits uit de jaren ’40, ’50 en ’60 worden nieuw leven in geblazen. Vergeten, half-vergeten en onvergetelijke artiesten, stomende rock ’n roll en die single waar net dat tikkeltje te veel stof op lag, passeren de revue. De Borgerhoutse senioren worden mee gezogen in een muzikale trip doorheen het tijdperk waarin de platenspeler nog op volle toeren draaide!

Districtsschepen voor senioren, Ben Van Duppen, vertelt:

Ik ben blij dat we samen met de seniorenraad weer een mooi programma voor een gezellig seniorenfeest in elkaar hebben gebokst. De Roma, de schoonste zaal van ’t stad, vormt een prachtig decor. Ik hoop dat de Borgerhoutse senioren ervan zullen genieten.

Programma seniorenfeest 2024

  • 13.30 uur: deuren van De Roma gaan open  
  • 14.00 uur: hapje en drankje  
  • 15.00 uur: Kobe Van Herwegen met Gaston & Leo  
  • 15.30 uur: Optreden Along Comes Mary  
  • 16.30 uur: einde  

Het seniorenfeest is gratis maar vooraf een ticket reserveren is verplicht. Je kan ze ophalen bij de Borgerhoutse dienstencentra, op het Moorkensplein en bij twee seniorenverenigingen.

Locaties voor gratis tickets:

  • Borgerhoutse dienstencentra
  • ABC-lokaal en Bib Vrede: Moorkensplein 19 
  • Districtshuis Borgerhout: Moorkensplein 1 
  • Borgerhoutse seniorenverenigingen S-Plus en Okra Stenenbrug.

Foto: bekendvlaanderen.be