7 nieuwe voorstellingen van BACKSTAGE PRODUCTIES in het seizoen 2024-2025

Delen met je netwerk?

Op woensdag 11 september werd het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties feestelijk gepresenteerd in Theater Elckerlyc. Tijdens deze exclusieve seizoensvoorstelling werden zeven nieuwe producties voorgesteld, elk met een indrukwekkende cast. Het publiek en de pers maakten kennis met een breed scala aan getalenteerde acteurs. Kobe Van Herwegen, die de presentatie op zich nam, praatte alles aan elkaar, terwijl creatieve producenten Dirk Van Vooren en James Cooke vol enthousiasme het publiek meenamen in de aankomende voorstellingen. Het theaterseizoen belooft een groot succes te worden met een gevarieerd programma, uitgevoerd door enkele van de beste talenten in de Vlaamse theaterwereld. De namen van de castleden werden onthuld, waaronder bekende acteurs zoals Danny Dorland, David Cantens, Patrick Onzia, Peter Van de Velde, Dirk Van Vooren, Stany Crets en Free Souffriau. Een van de absolute hoogtepunten van de middag was de aankondiging van de Winterrevue 9 – Music Maestro, die opnieuw voor een wervelende show zal zorgen.

Winterrevue  – Music Maestro

Vanaf 13 december 2024 barst Theater Elckerlyc uit haar voegen met de negende editie van de inmiddels legendarische Winterrevue. Dit jaar staat de show volledig in het teken van muziek, met als thema “Music Maestro”. Onder leiding van regisseur Stefan Staes en choreograaf Laurent Flament zal een spetterende cast, aangevuld met een live orkest onder leiding van Thomas Vanhauwaert, het publiek meenemen op een onvergetelijke reis door verschillende muziekgenres. Het publiek kan zich verheugen op een avond vol spectaculaire dans, hilarische sketches en prachtige zang. De cast bestaat uit toppers als Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Ianthe Tavernier, Helle Vanderheyden, Danny Dorland en Gio Kemper. Daarnaast worden er dit jaar een aantal special guests verwelkomd, waaronder Jelle Cleymans, Stan Van Samang, Gene Thomas, Willy Sommers, Sandra Kim en Günther Neefs. Deze sterren zullen elk hun unieke bijdrage leveren aan de revue, waardoor elke voorstelling weer anders zal aanvoelen. Peter Van de Velde is dit jaar de centrale gast en zal het publiek op zijn kenmerkende, charmante wijze door de avond leiden. De Winterrevue staat bekend om zijn uitbundige decors, schitterende kostuums en verrassende wendingen, en dit jaar belooft geen uitzondering te zijn.

Annie – De musical

Een ander hoogtepunt tijdens de seizoenspresentatie was de live performance van de musicalster Annie, vertolkt door Elise Lagrou en Hanne Lefever. Annie bracht het iconische nummer “Tomorrow” ten gehore. De musical, die vanaf januari 2025 te zien zal zijn, vertelt het verhaal van het moedige weesmeisje dat haar weg vindt in de glamoureuze wereld van Oliver Warbucks (Lucas Van Den Eynde), terwijl ze blijft dromen over haar echte ouders. Tine Embrechts schittert als de gemene Miss Hannigan. Free Souffriau  vertolkt de rol van de sympathieke Grace Farrell. Pieter Casteleyn en Liesbeth Roose schitteren als gangsterduo Rooster Hannigan en Lilly. Het wordt een hartverwarmende voorstelling vol klassieke nummers.

Stilte AUB! – Een unieke blik achter de schermen van het theater

Eén van de nieuwe producties dit seizoen is “Stilte AUB!”, die vanaf 25 april 2025 te zien zal zijn. Het stuk biedt een exclusieve inkijk in de chaotische wereld van een theatergezelschap tijdens hun generale repetitie. De cast bestaat uit grote namen zoals Nathalie Meskens, Jonas Van Geel, Daphne Wellens, Lien Thys en Stany Crets, die garant staan voor een avond vol hilariteit en verrassingen. Het publiek krijgt de unieke kans om de repetities drie keer mee te maken: één keer tijdens de generale, één keer vanuit de coulissen en tenslotte bij de desastreuze 100ste voorstelling. Dit stuk belooft een ongekend kijkje achter de schermen, vol misverstanden en komische momenten.

VARIATIE EN KWALITEIT TROEF

Daarnaast werden nog andere toppers aangekondigd: De Schaar Erin, De Muizenval, Winterrevue – Music Maestro, Aspe – Moord in de Nachtclub en Assisen Live – De Priestermoord. Elke productie brengt een unieke ervaring en een sterrencast, waaronder Herbert Flack, Barbara Sarafian, Roel Vanderstukken, Bieke Ilegems, Katelijne Verbeke, Erik Goossens en vele anderen. Met deze gevarieerde en indrukwekkende line-up belooft Backstage Producties opnieuw een fantastisch theaterseizoen.

OOG VOOR MOBILITEIT RICHTING HET THEATER

Dit seizoen gaat Theater Elckerlyc, een trouwe partner van Backstage Producties,  een stap verder in het verbeteren van de mobiliteit voor hun publiek. Er is een nauwe samenwerking met de NMBS opgezet, waardoor het Bravo-ticket beschikbaar is. Dit ticket biedt reizigers een voordelig tarief voor hun treinreis naar het theater, wat niet alleen duurzaamheid stimuleert, maar ook een comfortabele en stressvrije ervaring voor de bezoekers garandeert. Bovendien beschikt het theater over meer dan 400 fietsparkeerplaatsen, wat fietsen als alternatief aantrekkelijk maakt.

ALLE ZEVEN GOED!

1. De Schaar Erin
• Periode: 4 oktober 2024 – 27 oktober 2024
• Locatie: Theater Elckerlyc
• Regie: Frank De Kaey
• Korte inhoud: In het hilarische moordmysterie “De Schaar Erin” draait alles rond de moord op huisbazin Isabelle Kozak in een kapsalon. De aanwezige personages, elk met hun eigen motief, worden betrokken in een komische politiezaak waarbij het publiek actief kan meedenken over wie de moordenaar is.
• Cast:
– Eddy Laureyssens: David Cantens
– Tony Van Reet: Dirk Van Vooren
– Nick Janssens: Christophe Stienlet
– Mike Vertommen: Patrick Onzia
– Barbara De Marke: Helle Vanderheyden
– Eleonore Delrey: Vicky Florus

2. De Muizenval
• Periode: 15 november 2024 – 8 december 2024
• Locatie: Theater Elckerlyc
• Regie: Dirk Lavrysen
• Korte inhoud: Gebaseerd op het beroemde werk van Agatha Christie, speelt deze thriller zich af in een afgelegen pension waar de gasten vastzitten door een sneeuwstorm. Wanneer blijkt dat de moordenaar zich onder hen bevindt, ontstaat er een dodelijk kat-en-muisspel.
• Cast:
– Mollie Ralston: Bieke Ilegems
– Giles Ralston: Erik Goossens
– Christopher Wren: Michiel De Meyer
– Mrs. Boyle: Mieke Bouve
– Major Metcalf: Manou Kersting
– Miss Casewell: Mira Delbaen
– Mr. Paravicini: Walter Baele
– Detective Sergeant Trotter: Pieter Jan De Paepe

3. Winterrevue – Music Maestro
• Periode: 13 december 2024 – 12 januari 2025
• Locatie: Theater Elckerlyc
• Regie: Stefan Staes
• Korte inhoud: De Winterrevue belooft opnieuw een wervelende show vol muziek, dans en humor, met een cast vol sterren en verrassende speciale gasten.
• Cast:
– Centrale gast: Peter Van de Velde
– Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Ianthe Tavernier, Helle Vanderheyden, Danny Dorland, Gio Kemper
– Special guests: Jelle Cleymans, Stan Van Samang, Gene Thomas, Willy Sommers, Sandra Kim, Günther Neefs

4. Annie – De Musical
• Periode: 18 januari 2025 – 16 februari 2025
• Locatie: Theater Elckerlyc & Capitole Gent
• Regie: Jaak Lema
• Korte inhoud: Het verhaal van het weesmeisje Annie, dat ondanks de harde wereld waarin ze leeft haar optimisme behoudt en een warme band ontwikkelt met de rijke zakenman Oliver Warbucks.
• Cast:
– Annie: Elise Lagrou / Hanne Lefever
– Oliver Warbucks: Lucas Van Den Eynde
– Miss Hannigan: Tine Embrechts
– Grace Farrell: Free Souffriau
– Rooster Hannigan: Pieter Castelyn
– Lily: Liesbeth Roose

5. Stilte AUB!
• Periode: 25 april 2025 – 18 mei 2025
• Locatie: Theater Elckerlyc
• Korte inhoud: Een deurenkomedie waarbij het publiek wordt meegenomen achter de schermen van een chaotische theaterproductie. Geniet van de hilarische interacties tussen de acteurs en crewleden tijdens de repetities en uitvoeringen.
• Cast:
– Mrs. Clackett / Dotty: Nathalie Meskens
– Roger Tramplemain / Garry: Jonas Van Geel
– Vicki / Brooke: Daphne Wellens
– Inbreker / Selsdon: Manou Kersting
– Regisseur: Stany Crets
– Regie-assistente: Lien Thys
– Cast wordt nog aangevuld

6. Aspe – Moord in de Nachtclub
• Periode: 16 mei 2025 – 15 juni 2025
• Locatie: Play Zuid
• Regie: Manu Jacobs
• Korte inhoud: Inspecteur Pieter Van In duikt opnieuw in een bloedstollende zaak. Deze keer speelt het verhaal zich af in het flamboyante nachtleven. Het publiek wordt ondergedompeld in een wereld vol gevaarlijke intriges.
• Cast:
– Pieter Van In: Herbert Flack
– Cast wordt nog aangevuld

7. Assisen Live – De Priestermoord
• Periode: 23 mei 2025 – 15 juni 2025
• Locatie: Theater Elckerlyc
• Korte inhoud: Het publiek neemt de rol van jury op zich tijdens een assisenzaak waarbij een priester is vermoord. Een intens gerechtelijk drama met onverwachte plotwendingen.
• Cast:
– Voorzitter: Katelijne Verbeke
– Procureur: Barbara Sarafian
– Advocaat: Roel Vanderstukken
– Cast wordt nog aangevuld

Info & tickets: www.backstage-producties.be

Foto: Backstage Producties