LELIES – Extra voorstellingen op 4, 5 en 6 oktober

Delen met je netwerk?

Op 8 september ging de iconische musical LELIES, geproduceerd door InTeam Producties, in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Bekijk hier de foto’s! De cast dook vol overgave in het complexe en emotionele verhaal van LELIES. Hun energie, inzet en toewijding maakten de premièrevoorstelling een meeslepende ervaring die het publiek diep raakte. Het premièrepubliek beloonde de cast met een staande ovatie na een indrukwekkende voorstelling die uitblonk door geloofwaardige acteerprestaties, een betoverende enscenering en adembenemende muziek. De muzikale begeleiding onder leiding van Charles Vanden Broucke, uitgevoerd door een zevenkoppig live orkest, bracht de prachtige muziek van Sam Verhoeven volledig tot zijn recht. Regisseur en producent Niels de Valk kondigt extra voorstellingen aan op 4, 5 en 6 oktober.

De cast van LELIES bestaat uit een spannende combinatie van ervaren musicalnamen en veelbelovende opkomende talenten, wat leidt tot een dynamische samenwerking. Tim Saey schittert in de rol van Simon Doucet, terwijl Hannes Vandersteene de complexe rol van Bisschop Bilodeau vertolkt. Brecht Callewaert neemt met overtuiging de rol van de charismatische Gravin De Tilly op zich. De jonge musicaltalenten, waaronder Wout Puimège als de jonge Simon en Ruben Santens als Vallier, zorgden voor krachtige vertolkingen die op de premièreavond grote indruk maakten. Joppe Dekoker (jonge Bilodeau) en Florian Slangen leveren indrukwekkende bijdragen aan deze productie. Verder spelen Rudi Giron en Thomas Servranckx een sterke ondersteunende rol in het ensemble.

LELIES wordt begeleid door fenomenale muziek, gecomponeerd door Sam Verhoeven. Bekende nummers zoals “Uit de mist”, “Heb me lief” en “Als ik ga” vormen de emotionele kern van de voorstelling. Met zowel vocale als instrumentale kracht weet de muzikale begeleiding de dramatische impact van het verhaal te versterken en het publiek mee te voeren in een onvergetelijke ervaring.

LELIES, gebaseerd op het toneelstuk Les Feluettes van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard, speelt zich af in een gevangenis in de jaren ’50. Hier voeren gevangenen, onder leiding van Simon Doucet, een toneelstuk op voor Bisschop Jean Bilodeau. Wat begint als een schuldbekentenis, ontvouwt zich tot een dramatisch verhaal over schuld, onschuld en wraak. Het gedurfde thema waarbij een bisschop van zijn voetstuk valt wegens een jarenlange verborgen moord en uitingen van homohaat maakt dat deze productie in de hedendaagse context, uiterst actueel en relevant blijft. Belangrijk hierbij te vermelden is dat LELIES ook een bijzonder liefdevolle voorstelling is waarbij de liefde tussen ouder en kind, tussen geliefden en ware vriendschap bijzonder mooi en sterk tot uiting komen. 

De combinatie van de regie van Niels de Valk, de overtuigende acteerprestaties en de krachtige muziek resulteerde in een première die zowel emotioneel ontroerde als artistiek uitdaagde. LELIES bewijst zich opnieuw als een voorstelling die je niet mag missen.

Praktische Informatie De musical LELIES is nog tot 6 oktober 2024 te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Voorstellingen zijn te bewonderen elke donderdag, vrijdag en zaterdag om 20:00 uur en elke zondag om 15:00 uur. Tickets zijn beschikbaar via de website van het Fakkeltheater.

Info en tickets: www.inteam-producties.be

Foto: bekendvlaanderen.be