ANNEKE GRÖNLOH groots gevierd in 80e geboortejaar

Op 7 juni van dit jaar zou de Nederlandse zangeres Anneke Grönloh 80 jaar zijn geworden. De gevierde zangeres overleed in september 2018, maar leeft volop voort in de muzikale erfenis van haar rijke carrière. Een carrière die haar niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten een grote bekendheid en populariteit bracht en waarin ze internationaal meer dan 30 miljoen platen verkocht en alleen in Nederland al 4 nummer 1-hits op rij scoorde. Nog steeds een ongeëvenaarde prestatie.

Om stil te staan bij Annekes leven en loopbaan zullen in de loop van haar 80e geboortejaar diverse uitgaves en evenementen plaatsvinden. Het gehele oeuvre komt beschikbaar op Spotify, de in 2019 gepubliceerde biografie wordt uitgebracht als luisterboek en er komen een cd-box en vinyl LP uit. Ook een aantal niet eerder uitgebrachte nummers worden in de loop van het jaar met het publiek gedeeld. Tot slot zal er een tribute-avond in het theater georganiseerd worden en op Annekes verjaardag zelf een herdenkingsdiner voor vrienden en collega’s.

Postuum duet met Liesbeth List

Het startschot voor dit “Grönloh-jaar” is de release van een wel heel bijzonder duet. Samen met Liesbeth List zingt Anneke de Brel-klassieker “Ne me quite pas” in afwisselend de Nederlandse en Engelse taal.

Dankzij de wonderen van de moderne techniek en de tomeloze inzet van producer Marc Baijens en componist-arrangeur Edwin Schimscheimer zijn twee losse live- opnames van Anneke Grönloh en Liesbeth List samengebracht in een uniek en emotioneel duet.

Anneke en Liesbeth onderhielden hun hele carrières lang een warme en respectvolle band, waarin de gedeelde Indische afkomst een bijzondere plaats innam.

Dit nieuwe duet is een prachtig en passend eerbetoon aan twee onvergetelijke iconen, die altijd vertegenwoordigd zullen zijn in ons collectieve culturele erfgoed en in de harten van vele bewonderaars.

Het duet “Laat me niet alleen – If you go away” van Liesbeth List en Anneke Grönloh is vanaf zaterdag 12 februari beschikbaar via de streamingsdienst Spotify. Het is in gelimiteerde oplage uitgegeven als fysieke cd-single voor de trouwe fans van beide dames.

Details over de overige evenementen volgen in de komende maanden.

Foto: Roy Beusker