BUURMAN wordt ‘Vuurman’ en zoekt mensen met bijzonder verhaal

In de zomer van 2021 reist Geert Verdickt van Buurman door het land, op weg naar 10 warme gesprekken rond het vuur. Die gesprekken worden vastgelegd in een podcast-reeks én vormen de inspiratie voor 10 nieuwe nummers. 

“Staar in de vlammen en je vindt inspiratie”, aldus Geert Verdickt van Buurman.  “Vuur brengt mensen samen, het verwarmt en brengt verhalen tot leven. Moedige verhalen, beklijvende verhalen of hoopvolle verhalen.”

Daarom reist hij in de zomermaanden als ‘Vuurman’ door Vlaanderen en houdt hij 10 keer halt bij een persoon met een bijzonder verhaal, een verhaal dat het verdient om verteld te worden. 

Geert zorgt ervoor dat de verhalen aan zijn vuur bewaard blijven, want Vuurman en collega-Buurmannen gebruiken de audio-opnames van elk vuurgesprek als inspiratiebron voor een plaat met 10 nieuwe songs. Het proces van vurig verhaal tot song krijgt ook gestalte in een podcast-reeks. 10 ontstaansgeschiedenissen om te beluisteren, aan het kampvuur bijvoorbeeld. 

“‘Vuurman’ is ontstaan als een soort van werktitel tijdens een brainstorm aan het vuur. De fans moeten zich geen zorgen maken, we blijven Buurman voor alle duidelijkheid. Maar voor de nieuwe plaat, kruip ik in de rol van Vuurman en luister ik met véél bewondering naar mensen die een boeiend verhaal te vertellen hebben rond het vuur”, aldus Geert.

Die vuurgasten zoekt de band nu via een oproep. Wie zichzelf of iemand met een ongewoon verhaal wil inschrijven om deel uit te maken van dit avontuur kan dat tot 20 augustus. Die verhalen kunnen alle kanten uitgaan: van een herontmoeting met een verloren geliefde, tot het overleven van een ramp of alles achterlaten om de wereld rond te trekken. 

Het nieuwe album wordt verwacht in 2022. De onstaansgeschiedenis – van vuur tot album – kan je volgen via de website van Buurman. Meer info en inschrijven via www.buurman.be