DAVE & DANNY lanceren ode aan het ‘nektapijt’

Vooraan kort, vanachter lang. Het Gentse DJ-duo Dave & Danny creëerde een unieke themasong ter ere van hun favoriete kapsel. ‘Nektapijt’ is de eerste single van de ambiancemakers en is nu te beluisteren. 

Wat hebben Joe Exotic, Rihanna en Dave & Danny met elkaar gemeen? Jawel, ze koesteren allemaal hetzelfde matje in hun nek. Onder de retro-trend wint het kapsel met snelheid aan populariteit, ook hier in Vlaanderen. Het Gentse DJ-duo Dave & Danny noemt zichzelf fans van het eerste uur. “Voor ons was de keuze bij de kapper altijd snel gemaakt. Het is dan ook een evident thema voor onze eerste eigen single”, knipoogt Danny. 

Eerste single 

De creatie van hun eerste single verliep vlot. Dave: “We hebben alles voor deze track zelf uitgewerkt. Het is een nummer geworden waarop mensen zich helemaal kunnen laten gaan volgens de intensiteit van hun knaldrang.” 

“Het nummer schrijven en uitwerken was relatief snel in orde, de zoektocht naar de perfecte zanger duurde wat langer”, vult Danny aan. “Maar met Turbo Pascal hebben we uiteindelijk een echte topper gevonden!” 

#nektapijt

Het lied vormt de perfecte stimulans om twijfelaars over de streep te trekken. “Ons nektapijt is deel van wie wij zijn”, vertelt Dave. “We zijn echt blij dat dit eindelijk uit de schaduw van de ‘jommekeskop’ treedt!”

Kappers merken misschien nu al een toegenomen vraag maar als het van de heren afhangt, volgt er na hun single nog een exponentiële stijging. “We nodigen iedereen uit om ervoor te gaan en hun kapsel te delen op sociale media via #nektapijt.”