DAVINA MICHELLE brengt nieuwe single uit over zelfacceptatie

Davina Michelle is een van de drie ambassadeurs van de Vrijheid van 2021 in Nederland. Davina kiest voor haar invulling van het ambassadeurschap voor het uitdragen van de boodschap dat we onszelf en anderen moeten accepteren zoals we zijn. Wees trots op wie je bent! Met al je imperfecties of onzekerheden. Om deze boodschap te ondersteunen bracht Davina vandaag haar single ‘Nobody Is Perfect’ uit. Daarnaast verscheen woensdag de eerste aflevering van ‘Wat betekent vrijheid voor jou’ op haar YouTube kanaal, waarin Davina het gesprek aangaat met personen met een mooi of indrukwekkend verhaal.

“Met trots mag ik eindelijk vertellen dat ik ambassadeur van de vrijheid 2021 mag zijn. Het is een gekke tijd waarin we allemaal aan den lijve ondervinden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Juist daarom vind ik het zo’n eer dat ik gevraagd ben door het Nationaal Comité 4 en 5 mei . Om er achter te komen wat vrijheid voor mij betekend, heb ik via mijn socials mensen opgeroepen hun unieke verhaal te delen. De verhalen stroomden binnen, de ene nog indrukwekkender dan de ander. Van personen die worstelen met homoseksualiteit, gezondheidsproblemen, oorlogstrauma’s tot discriminatie. Ik koos 13 strijders uit die afreisden naar STRAAT museum in Amsterdam om in twee afleveringen hun perspectief op vrijheid met ons te delen.

Door deze mensen een platform te bieden om hun verhaal uit te dragen hoop ik andere mensen en mezelf te inspireren om zichzelf (en anderen) te accepteren zoals ze zijn. Iets wat ik bij mezelf ook wel eens lastig vind. Met die inspiratie heb ik een liedje geschreven, waarin ik vertel over mijn eigen ‘imperfecties’ en waarin ik mensen oproep om zich te focussen op al hun mooie kanten. Er is maar een persoon zoals jij dus wees trots op wie je bent!”

De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze online editie als Ambassadeurs van de Vrijheid verbonden aan de festivals. Het online publiek heeft zo de hele middag een ruime keuze uit zang, dans en muziek. Ook is er veel aandacht voor gesprekken over vrijheid, theater en cultuur. Iedereen kan de festivals gratis bezoeken via een livestream op Bevrijdingsfestivals.nl.

In aanloop naar 5 mei gaan de Ambassadeurs van de Vrijheid op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. De serie gesprekken die Davina Michelle met haar volgers voerde, wordt gedeeld via haar Instagram en Youtube. Zanger Tino Martin gaat samen met schrijver en journalist Natascha van Weezel in gesprek over de Holocaust en rapper Jonna Fraser maakt een verhaal over afkomst: wat betekent zijn afkomst voor wie hij is?