De muzikale wijsheid van LISA DEL BO: ‘Geluk vind je in je hart’!

Na ‘Maak me wakker’ is ‘Geluk vind je in je hart’ de 2de single die Lisa del Bo uitbrengt uit haar succesvolle, religieus geïnspireerde ‘Niet Alleen’-album dat in het voorjaar verscheen. Bart Herman voorzag Elton John’s ‘Nikita’ van een Nederlandstalige tekst, die draait om de simpele dingen in het leven. “We hoeven niet veel te bezitten en er moet geen massa geld op onze rekening staan om ons gelukkig te voelen. Integendeel, het zit allemaal in de simpele dingen van het leven en het is die universele boodschap die ik niet alleen doorgeef aan mijn kinderen en kleinkinderen, maar ook met iedereen wil delen”, zegt Lisa del Bo.

Na ‘Lisa Gelooft’ is ook het 2de religieus geïnspireerde ‘Niet Alleen’-album voor Lisa del Bo een voltreffer. Half mei stond ze op #6 in de officiële Ultratop albumlijsten. Na de uitverkochte kennismakingsconcerten en de voorbije kerkconcerten staan er dit najaar, los van de reguliere optredens en kerstconcerten, nog minimaal een 10-tal optredens op haar programma. “Ik ben een gelukkig mens. Blij en dankbaar voor de vele positieve reacties die ik krijg van mensen op het album ‘Niet Alleen’. Het doet deugd dat mensen in de teksten en liedjes opnieuw veel steun, troost en hoop vinden. Datzelfde warme gevoel ervaar ik ook tijdens de concerten. Als ik zie hoe de mensen ervan genieten, kan ik alleen maar heel gelukkig zijn”, begint Lisa del Bo het gesprek.

Na ‘Maak me wakker’ komt er uit haar ‘Niet Alleen’-album nog een tweede single: ‘Geluk vind je in je hart’. “Ik had Bart Herman gebeld met de vraag: ‘Bart, zou jij voor mij iets kunnen schrijven op een hele mooie melodie? Het is een bekende, dus die moet je maar ontdekken’. Het moest iets simpel zijn én over geluk gaan. Het liedje werd twee jaar geleden geschreven, in volle lockdown en coronatijd. Achteraf bekeken heeft corona ons met twee voeten op de grond gezet. Ik denk, neen, ik weet zeker dat heel veel mensen in die tijd terug zijn gekatapulteerd naar zichzelf, naar hun hun gezin, naar thuis en het leven met hun geliefden en hun kinderen. In het begin van de coronaperiode waren er veel mensen die heel hard genoten hebben en beseften: moeten wij nu zoveel doen en zoveel hebben om ons goed te voelen of gelukkig te zijn? Helemaal niet! We hoeven niet veel te bezitten of een massa geld op onze bankrekening te hebben staan om gelukkig te zijn. Geluk zit in simpele dingen en daar gaat dit liedje en vooral deze universele boodschap over.”

‘Geluk vind je in je hart’ van Lisa del Bo vind je terug op haar album ‘Niet Alleen’ dat fysiek en digitaal beschikbaar is.