De Nederlandse popartieste INGE VAN CALKAR lanceert haar gloednieuwe minialbum ‘Full Color’

De Nederlandse popartieste Inge Van Calkar brengt haar gloednieuwe minialbum ‘Full Color’ uit. Dat minialbum bevat singles zoals ‘The Ocean Never Ends’, ‘Touchdown’ en de breekbare song ‘The Iceman’.

Inge van Calkar maakt catchy electro popsongs met een alternatief randje en een knipoog naar de jaren ’90. De Nederlandse zender Radio 2 noemt haar de Nederlandse Kylie Minogue. Zelf spreekt ze liever over ‘Kylie meets Garbage’ of #sparkyelectropop.

Voor ‘Full Color’ werkte ze samen met de Nederlandse producer Gordon Groothedde, ook bekend als producer van o.a. Krezip, Maan en Bløf.

Inge krijgt goede support in eigen land: alle singles haalden de playlist van NPO Radio 2, de grootste Nederlandse radiozender. De eerste single ‘Full Color’ werd meteen ook bekroond tot ‘NPO Radio 2 TopSong’. De singles ‘Spinning Around’ en ‘The Ocean Never Ends’, kregen een mooie plek in de ‘Verrukkelijke 15’; een gerenommeerde muzieklijst samengesteld door Nederlandse grootste muziekkenners en radiodj’s Leo Blokhuis en Rob Stenders.

Over de single ‘The Ocean Never Ends’ schreef 3voor12 (het platform voor Nederlandse popmuziek van de Nederlandse publieke omroep VPRO):
“Met The Ocean Never Ends, weet Inge zichzelf weer te overtreffen’”

Vorige week bracht ze nog de single ‘The Ocean Never Ends’ uit in België, waarmee ze haar eerste stappen op Belgische bodem zet. ‘The Ocean Never Ends’ is een dromerige popsong met een hoekje af.  

Inge over ‘The Ocean Never Ends’:
“The Ocean Never Ends” is één van m’n favoriete songs. Mijn melancholische kant zit erin, maar er zit ook een fijne drive in deze song waar ik van houd. Ik kan niet wachten totdat men in België mijn muziek te horen krijgt!”

In coronatijden is Inge niet gestopt met het releasen van nieuwe muziek en heeft zij manieren gevonden om haar publiek alsnog te bereiken. Zo gaf zij een veelbekeken multi camera streaming concert op het dak van het Forum; het meest unieke dak van haar hometown Groningen.

Het dagblad van het Noorden schreef over dit concert:
‘Inge van Calkar verstaat haar vak en dat mag iedereen weten’.

Voor de album release van ‘Full Color’ staat er een unieke coronaproof clubtour gepland. ‘The magical rollercoaster live experience’; een seated concert, waar het publiek op het podium zit, de band zich beweegt op een catwalk door de zaal en er op unieke wijze met licht en duisternis, films en visuals wordt gewerkt. Fasten your seatbelts!

Ook internationaal is er aandacht voor de Nederlandse:
Inge stond al op het Eurosonic festival, op het Reeperbahn festival in Duitsland en Spot Festival in Denemarken.

‘Full Color’ is beschikbaar op alle digitale platforms.