Eenmalige reünie van BOYSBAND

Boysband, één van de meest succesvolle jongensgroepen uit de nineties komt nog eenmaal samen. De groep werd in 1997 opgericht door Niels William (twee jaar voor hij K3 lanceerde). Björn, Wim, Jeffry en Jo werden moesten de concurrentie aangaan met Get Ready!, die andere populaire Vlaamse boysband. 

En… dat werkte want ze deden flink wat optredens en waren vaste klanten in tal van populaire televisieprogramma’s zoals Tien om te zien, De Muziekdoos, Margriet enz… 

‘We Gaan er Voor’, ‘Blijf… aan de Schoolpoort Staan’ en ‘Heel m’n Wereld’ werden hits. Voor ‘Het Werd Zomer’, een cover van Rob De Nijs, wonnen ze zelfs de Zomerhit trofee voor beste Nederlandstalige productie. 

Na het vertrek van Wim Leys – die begin 2000 voor een solocarrière koos – besloot Boysband nog een tijdje met drie verder te gaan, maar na enkele singles stopte de groep in 2001.

Wim scoorde meteen na zijn vertrek met nummers als ‘Elk z’n eigen gang’ en ‘Vannacht zijn we samen’. Dit voorjaar haalde hij nog een mooie zesde plaats in de Vlaamse Ultratop 50 met ‘Ik kijk naar boven (Daar is de zon)’. Met zijn live band is hij ook al een hele tijd verbonden aan Vlaanderen Zingt.

Wim Leys viert op zondag 17 oktober 2021 zijn twintigjarige solocarrière in Cultuurhuis EMotioa in Erpe-Mere met een twee uur durend concert. Zijn band zal er ook gastartiesten Davy Gilles en Luc Steeno begeleiden. 

Dit jubileum is ook een mooie gelegenheid om na 20 jaar zijn vrienden van Boysband – met wie hij drie onvergetelijke jaren beleefde – eens uit te nodigen om weer samen te zingen. En dat zagen Björn (die nu in Spanje woont), Jeffry en Jo meteen zitten.

De voorbije jaren was er al regelmatig vraag of en wanneer Boysband nog eens samen zou komen. Op 17 oktober is het dus zover.

Wie nog tickets wil kopen kan terecht op www.emotia.be