HARRY COSEMAN zingt Strauss: Emilie, Emilie

Als vierde single heeft Harry Coseman weer een bijzondere Straussklassieker uitgekozen. “Wein, Weib und Gesang” dateert uit 1869. De melodie werd door Strauss gecomponeerd voor een Weens koor. Het nu opnieuw uitbrengen in een gezongen versie is dus niet meer dan logisch. De clip werd opgenomen in een “Ghost town” vlakbij Las Vegas (USA).

Deze moderne versie die de naam “Emilie, Emilie” kreeg, vertelt een rijk en romantisch verhaal over geliefden die afscheid nemen van elkaar: “One day we’ll meet again / Walk down this street again…”  

De vorige singles van Harry Coseman waren “Come to Me”, “Blue Danube of Mine” en “The Chit-Chat Polka”. Al die songs waren gebaseerd op bekende melodieën van Strauss. Eind dit jaar komen ze samen met nog een reeks anderen op het album “The Voice of Strauss” te staan.  

“Deze melodieën zijn echt tijdloos”, aldus Coseman. “Ze eindelijk eens live brengen zal echt een geweldige belevenis zijn”.   Hiermee verwijst de zanger naar een reeks shows die de komende maanden zullen plaatsvinden. Het eerste grote concert staat gepland in het Europacomplex in Brakel met een tienkoppig orkest. In december zingt Coseman zijn Strauss repertoire ook ondermeer nog in Cultuurhuis EMotia in Erpe-Mere.

“We hebben heel lang op deze concerten moeten wachten, en het publiek ook trouwens” zegt Coseman. “Het wordt hoog tijd dat de mensen deze geweldige melodieën weer zullen kunnen horen”.