HELMUT LOTTI maakt video bij single “Bella Ciao”

Enkele dagen geleden liet Helmut Lotti zijn nieuwe single “Bella Ciao” los op de wereld. De song is al eeuwen oud, maar kreeg onlangs een nieuw leven dankzij de bekende Netflix-serie “La Casa de Papel”.

Het werd (en wordt) vaak gezongen door mensen die kracht nodig hebben om te vechten tegen onrecht, of die trachten te overleven in een moeilijke situatie. Helmut zingt het dan ook krachtig en met een strijdvaardig, dramatisch arrangement. Omdat het oog ook wat wil, besloot hij er een video bij te maken. Daarvoor zocht en vond Helmut een locatie met een perfecte Italiaanse sfeer. Hij liet het pittoreske pleintje aankleden met kleurige bloemen en planten én nodigde een Italiaanse familie uit om te figureren. Het resultaat is een warme, gezellige video, die werd geregisseerd en gefilmd door de welbekende Belgische cameraman Steven Van Volsem.

Helmut Lotti over de video: “Deze locatie ademt helemaal de sfeer uit van Italië en ik ben bijzonder blij dat wij er mochten draaien. Het werd een vruchtbare en gezellige draaidag, waarbij de Italiaanse mensen en de stralende zon de kers op de taart waren!”

“Bella Ciao” is de tweede single uit Helmuts hoofdzakelijk Italiaanstalig album “Italian Songbook” dat op 3 september verschijnt.

De zanger trekt binnenkort opnieuw langs binnen- en buitenlandse podia. Na een tour door België gaat het vanaf februari 2022 richting Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk.