HOOVERPHONIC met album “Hidden Stories” op #1 in Ultratop

Vorige week bracht de band hun 13e langspeler uit: ‘Hidden Stories’. Met dit album hebben ze nu hun 6e nummer 1 album te pakken.

Hooverphonic zal met focus single ‘The Wrong Place’ volgende week ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival te Rotterdam. Daar zijn ze momenteel bezig aan een intense promo campagne, en mét succes; de eerste repetities zorgden alvast voor lovende commentaren vanuit de internationale pers. De halve finale zal op 18 mei 2021 plaatsvinden.

The Wrong Place

Tot op heden heeft de single meer dan 5,7 miljoen wereldwijde streams bereikt. De video is meer dan 1 miljoen keer bekeken. De single staat goed in de top 25 van zowel de Belgische airplay- als single charts.

Over Hooverphonic 

Hooverphonic is een band die graag buiten de lijntjes kleurt. Ze hebben al 25 jaar een eigen, instant herkenbaar geluid. Alex Callier (producer/songwriter) en Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. Ze hebben in de loop der jaren samengewerkt met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen, maar ze zijn ongelooflijk blij dat ze In het najaar van 2020 opnieuw herenigd werden met Geike Arnaert, voor velen nog steeds de meest iconische stem van Hooverphonic.

De groep is door de jaren heen sterk geëvolueerd van donkere, onderkoelde trip-hop op hun debuut in 1996 naar een warmer, meer orkestraal geluid dat soms flirt met psychedelica, dan weer catchy en poppy klinkt, maar steeds aanvoelt als een soundtrack bij een onbestaande film.

Met hun ijzersterke live- reputatie en hits als ‘2Wicky’, ‘Eden’, ‘Mad About You’, ‘Anger Never Dies’, ‘Amalfi’, ’Badaboum’ en ‘Romantic’ touren ze nog steeds de wereld rond.