Jarige WILL TURA komt op 1 binnen in Ultratop albumcharts met ‘Tura 80’

Als kers op de verjaardagtaart komt Will Tura op 1 binnen in de Ultratop albumcharts met de 4 CD box ‘Tura 80’. Een mooi extra geschenk, na een ongeziene feestweek voor de Keizer van het Vlaamse lied.

Will Tura bereikte op zondag 2 augustus de gezegende leeftijd van 80 lentes. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Vlaanderen zat afgelopen zondag aan zijn radio, tv of iphone gekluisterd om de programma’s op Eén, VTM en Radio 2 in grote getale te volgen. Will is dan ook niet zomaar iemand. Al meer dan 6 decennia staat hij aan de top van de showbizz en is hij zonder meer de grootste Vlaamse zanger die ons land ooit heeft voortgebracht. Hij nam maar liefst 720 nummers op.

Naar aanleiding van zijn verjaardag bracht Universal de box ‘Tura 80’ uit. Deze bevat 80 liedjes die stuk voor stuk tot het collectieve geheugen behoren en die iedereen moeiteloos kan meezingen. Van zijn grote doorbraak ‘Eenzaam zonder jou’ over de grote successen uit de Jaren ’60 en ’70 tot de revival met de komst van VTM eind jaren ’80 en ’90.

De laatste jaren heeft Will zich vooral ontwikkeld tot een begenadigde chansonnier. Live mag hij het momenteel rustiger aan doen, maar componeren doet hij nog elke dag. Zo schreef hij samen met Steve Willaert de muziek voor de succesmusical 40-45.

Will Tura zegt zelf nooit zoveel, maar laat vooral zijn muziek voor zich spreken en deze 80 door hem zelf geselecteerde liedjes herinneren er ons nogmaals aan waarom hij nog steeds de allergrootste is.