Kerstmis vanuit “Het Paerdenhuys” van IDA DE NIJS

Het hoofd in de schoot, klagen over gesloten theaters en gemiste optredens, het is allemaal niet besteed aan Ida de Nijs. December had ook voor de zangeres uit Schriek een maand met veel kerstconcerten in Nederland en België moeten zijn. Die gingen allemaal niet door. Ze had zich er zeer op verheugd en haar fans blijkbaar ook, gezien de honderden teleurgestelde reacties. En dus zocht ze een oplossing.

Ze vroeg Marc Hallez, de directeur van MENT TV, welke firma TV programma’s filmt. DB Video, een Vlaamse firma die over de hele wereld voor TV stations opnames maakt, kwam bij haar thuis naar haar zangstudio kijken, besloten dat het daar coronaproof kon en maakte een afspraak. Ida had al gestudeerd op kerstliedjes en gaf muzikanten de gelegenheid ook een paar spiksplinternieuwe liedjes in de ACE studio in te spelen om zo het concert een meerwaarde te geven. Want voor een filmploeg èn een orkest was in “HET PAERDENHUYS geen ruimte. Het moest live on tape. MENT TV beloofde het concert van ongeveer een uur volledig uit te zenden en zo werd een uniek kerstconcert geboren. De opnames duurde van ’s morgens vroeg tot ’s avonds heel laat en zette Ida’s Paerdenhuys en haar woonhuis volledig op stelten.” Ida de Nijs helemaal alleen met een complete filmploeg achter schermen en mondkapjes en een regiekamer in haar keuken, was geen eenvoudige opgave”, vertelde DB Video. “Het resultaat is echter prachtig geworden.”

Er is gezocht naar een mogelijkheid om het concert tegen een miniem bedrag (€5,-) te kunnen streamen op het internet zodat ook haar Nederlandse fans en de Vlaamse fans die moeten werken met de Kerstdagen het kunnen zien. Dat is gelukt en Ida de Nijs en M-Sound laten komende week weten via welke link en vanaf wanneer men het concert kan streamen.

“Het beste middel tegen de angst voor Corona is zingen” aldus Ida de Nijs, die wel toegaf dat dit het vermoeiendste optreden uit haar carrière was.
MENT TV laat het concert zien op:

Donderdag 24 december rond 17.00 uur voor het kerstdiner.

Vrijdag 25 december rond 11.00 uur aan het begin van 1ste kerstdag.

Zaterdag 26 december rond 22.00 uur aan het einde van 2e kerstdag.