MART HOOGKAMER geeft uitverkochte Ahoy Concerten

Mart Hoogkamer (23) geeft op vrijdag 8 en zaterdag 9 april concerten in Rotterdam Ahoy. De zanger uit Leiden, die ook in Vlaanderen een megahit scoorde met ‘Ik Ga Zwemmen’, maakt daarmee een jongensdroom waar en geeft meteen de grootste shows uit zijn carrière.
 
Mart is zonder twijfel de nieuwe held van het Nederlandse levenslied. Met ‘Ik Ga Zwemmen’ scoorde hij zijn eerste nummer 1 hit en ook de opvolger, ‘Bieber Van De Kroeg’ met Donnie is bij onze Noorderburen al een Top 5 hit. In Rotterdam Ahoy zal Mart met zijn band een avondvullend concert geven, waarin hij zowel repertoire van de voorbije jaren als nieuwe nummers zal brengen.
 
“Rotterdam Ahoy is de plek waar de koning van het levenslied André Hazes heeft opgetreden”, zegt Mart. “Dat ik daar nu concerten mag geven is een droom die uitkomt. Ik beloof dat ik er met mijn band voor alle tijgers in het land een waar feestje van ga maken. Ik kan niet wachten’.
 
Mart Hoogkamer brak afgelopen zomer door bij het grote publiek in Nederland en België met de enorme hit ‘Ik Ga Zwemmen’, die in heel Europa op vakantiebestemmingen werd meegezongen. Daarvoor ging Mart’s versie van ‘Unchained Melody’, die hij als een serenade bracht op een Spaans strand, wereldwijd viraal met meer dan 60 miljoen views.

Bieber Van De Kroeg
Sfeervolle Donnie en levenslied-sensatie Mart Hoogkamer pakken de eerste plek in Sterren NL Top 25! 

Mart Hoogkamer en Donnie sloegen hun handen in elkaar voor deze unieke samenwerking. Donnie legt uit dat ‘Bieber van de Kroeg’ een metafooris voor super lekker gaan. Dat je die ene persoon bent op een feest of in de kroeg en van een drankje krijg je nooit genoeg. Begrijp je!? De dag voordat Donnie de studio in zou gaan, belde Mart hem toevallig op.

“Ik zat in de schuur met uitzicht op de frituur en we hadden een conversatie van een klein anderhalf uur. We kregen een idee en besloten om de dag erna samen de studio in te gaan. Toen zei mijn producer Arno Krabman, dat Mart eigenlijk wel een beetje op Justin Bieber lijkt, waarop mijn neef zei dat ik wel een beetje op Ed Sheeran lijk. Zo is het haakje ontstaan waar het jasje op is komen te hangen”, aldus Donnie.

Mart Hoogkamer: “We hebben het nummer eigenlijk in hele korte tijd opgenomen. Ik denk dat het opnemen van de videoclip langer duurde. Zowel tijdens het inzingen, als opnemen van de clip lagen we continu in een deuk. Het resultaat is echt te gek en we zijn er super trots op. Hopelijk gaat het nummer door het hele land gedraaid worden”. Volgens Donnie en Mart is de hilarische videoclip vergelijkbaar met een korte komedie film. De clip is geregisseerd door de veelgeprezen regisseur Véras Fawaz en vertelt het verhaal van twee beste vrienden die hun droom leven.

Donnie en Mart Hoogkamer zijn nog lang niet moe! Donnie scoorde met zijn laatste twee hits de platina status en Mart Hoogkamer stond met zijn ‘Ik Ga Zwemmen’ vorig jaar dik op 1 in de top 40. ‘Bieber Van De Kroeg’ is geproduceerd door Arno Krabman (o.a. Snelle, Flemming, Suzan & Freek). Krabman was ook medeverantwoordelijk voor Donnie’s eerdere hit ‘Frans Duits’ met Frans Duijts.