MART HOOGKAMER ontvangt #1 Award voor nieuwste single

Maandagavond heeft de Nederlandse zanger Mart Hoogkamer een #1 Award ontvangen. Hij kreeg de award uitgereikt door Tom Peters (directeur NRGY Music) omdat zijn nieuwste single ‘Ik ga zwemmen (in Bacardi Lemon)’ gelijktijdig op nummer 1 staat in zowel de Viral Top 50 als de reguliere Top 50 op Spotify.

Het is de eerste keer dat een ‘volkse’ Nederlandstalige track dit bereikt op de streamingdienst. Spotify’s Wilbert Mutsaers: “Er zijn vele Nederlandstalige hits, maar in dit genre is het echt een unicum.” De track wordt op dit moment tussen de 250.000 tot 350.000 keer per dag beluisterd. Daardoor zal de single mogelijk al binnen enkele weken de gouden status kunnen bereiken.

Hoogkamer: “Tijdens een writer’s camp wilde ik een liedje over zwemmen maken. Een echte zomersingle. Toen ik een fles Bacardi zag staan, was de beginregel snel geschreven.” De artiest zegt overdonderd te zijn door het succes van de single. “Ik weet niet wat me overkomt, want ik krijg tientallen filmpjes opgestuurd vanaf de Loosdrechtse Plassen tot aan de Amsterdamse Grachten. Iedereen zingt het refrein. Dit wordt het begin van een mooie tijd, want ik heb samen met NRGY Music prachtige plannen voor de toekomst.” Wat die plannen zijn, wordt later bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat er een album zal verschijnen.

Tom Peters: “ We werken samen hard aan zijn nieuwe album. Dat zal hopelijk eind dit jaar verschijnen. In de tussentijd ontploft de agenda van Mart, zeker zodra binnenoptredens in het land toegestaan zullen worden voor een groter publiek. Wat mij betreft wijst alles erop dat Mart een geweldige toekomst tegemoet gaat. Die zal niet beperkt blijven tot deze hitsingle.”