Na twee succesvolle releases brengt de bijna 18-jarige LUKA haar nieuwe single ‘Playground’ uit

Na twee eerdere succesvolle releases brengt de bijna 18-jarige Luka deze zomer het uptempo nummer ‘Playground’ uit. Met deze single wil de jonge zangeres de nadruk leggen op de maatschappij als speelplaats, waar iedereen zijn masker op zet en zijn rolletje speelt. Waar de show onverstoorbaar doorgaat. Want achter maskers zijn we veilig verstopt voor wat ons kwetsbaar maakt. 
 
Luka wilt de zomer positief ingaan met haar nieuwe single. ‘Playground’ heeft dan ook een echte zomervibe. Het klinkt speels en opgewekt, helemaal anders dan haar twee eerdere singles. Volgens Luka vertolkt iedereen een rol naar de buitenwereld toe. Een rol die moet voldoen aan de eisen van de maatschappij, waar het niet altijd gepast is om onszelf te zijn en waardoor het afzetten van dat masker moeilijk wordt. Daar worstelde de zangeres zelf ook mee na het overlijden van haar papa enkele jaren geleden. “Op de speelplaats, where I swing with doubts”.

Luka neemt na 6 jaar afscheid van haar eigen playground. Momenteel kan ze de balans goed vinden tussen school en muziek. Tijdens de examens is muziek ook haar uitlaatklep. “Zeker in deze tijden is het voor jongeren belangrijk om in drukke periodes op een goede manier hun vrije tijd in te vullen. Ik ben heel blij dat ik een passie heb waarin ik mij volledig kan laten gaan”. 

Op de planning van de jonge zangeres staat verder studeren helemaal bovenaan. Vanaf volgend jaar zal ze te vinden zijn op Luca school of arts, in de richting interieurvormgeving. Ze laat haar zangcarrière echter zeker niet varen. Daarom zal ze ook meedoen aan de toelatingsproef voor zang. “Mijn ouders hebben me zo opgevoed dat een diploma en een back-up plan nog steeds heel belangrijk is. Maar mijn grote droom is natuurlijk om echt door te breken als muzikale artieste en mijn nummers te kunnen brengen voor een groot publiek”, zegt een enthousiaste Luka.

Deze zomer zal ze geregeld te vinden zijn op het podium. Op zaterdag 3 juli speelt ze enkele sets op de expo van Knack cartoonist GAL in Mechelen en ’s avonds in de zomerbar van Merchtem. Op vrijdag 16 juli kan je Luka aan het werk zien op ‘KOER1853’ in het CC van Strombeek. Ze kijkt er ontzettend naar uit en hoopt om nog enkele optredens aan de lijst toe te kunnen voegen.
 
Op muzikaal vlak zou ze graag een mini-album uitbrengen in de periode rond haar 18de verjaardag, eind september. Opnieuw meer akoestisch, wat ze ook het liefste zingt. “Mijn stem komt daar veel puurder in uit. Maar ik hou wel van variatie en om af en toe wat te experimenteren. Dat maakt het voor de luisteraars én voor mezelf veel interessanter”, sluit Luka af.

Luka is nog met vanalles bezig, maar dat houdt ze nog even geheim!
‘Playground’, de nieuwe single van Luka, kan u nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.