Nieuw popduo THE GENTLEMEN lanceert debuutsingle “You Needed Me”

‘The Gentlemen’ is een nieuw popduo, bestaande uit artiesten Jason Bradley en Chris Clark. “het idee is eigenlijk heel raar ontstaan”, zegt Jason Bradley.

“We wonen in dezelfde gemeente, namelijk Aalter en deden al heel wat optredens op dezelfde podia de afgelopen jaren, maar gingen steeds elk onze eigen weg. Ook al woonden we nog geen 5 kilometer van elkaar, we kwamen elkaar zelden tegen in Aalter. Enkele jaren geleden ging er een evenement door in Aalter waar we allebei onze show mochten brengen, vlak na elkaar. Het publiek daagde ons echter uit om samen een duet te doen, wat we toen ook spontaan gedaan hebben. Na dit optreden is er een vriendschap ontstaan en groeide het idee om samen een duo te vormen. Toen we nadien een uitstap organiseerden naar de kerstmarkt in Aachen, samen met onze fans, hebben we ook daar ter plaatse een duet gezongen. Aangezien er heel wat volk bleef staan om naar ons duet te luisteren, werd de doorgang geblokkeerd door de massa. Er moest zelfs security aan te pas komen om de weg terug vrij te maken. Vanaf die dag hebben we besloten om samen een duo te vormen en duetten te blijven zingen”, zegt Jason Bradley met de glimlach.

“Maar kort daarna viel alles een beetje vanwege Covid-19. Er stonden al heel wat boekingen op de agenda, maar die werden natuurlijk allemaal geschrapt. We bleven echter niet bij de pakken zitten en besloten om dan maar heel wat nummers te schrijven samen en die brengen we nu stilaan uit”, gaat Chris Clark verder. “Met ‘You Needed Me’ starten we bewust met een cover van Anne Murray. Zij had een heel grote hit met haar versie in 1978. Het is zo’n straf nummer en meteen een goede binnenkomer volgens ons. Vooral de tekst raakte ons diep. Ook de videoclip is af, iets waar we heel trots op zijn. Uiteraard gaan we nog verder met onze solocarrières. ‘The Gentlemen’ is een concept dat erbij gekomen is en we zien wel hoe het verder groeit”, sluit Jason Bradley af.

‘You Needed Me’, de nieuwe single van The Gentlemen, kan u nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.