Oeuvre DOLLY DOTS eindelijk op cd!

Op 1 oktober aanstaande verschijnt een 10-CD box-set met daarin alle albums van de Dolly Dots.

Het oeuvre van één van Nederlands meest succesvolle damesgroepen verscheen nooit eerder volledig op CD.

De uitgave ‘The Complete Album Collection… and a little bit more!’ van het nieuwe label CD-licious brengt alle tien albums bij elkaar, aangevuld met vele bonustracks zoals 12”- versies, B-kanten, single versies, buitenlandse uitgaven én een nooit eerder uitgebrachte track.

Het boekje bevat een uitgebreid verhaal van de Dolly Dots zelf vol herinneringen en anekdotes. De box verschijnt in een genummerde gelimiteerde oplage en is voor pre-order te bestellen via www.cdlicious.com. De releasedatum valt samen met de première van de reünietournee ‘Sisters On Tour’.

‘The Complete Album Collection… and a little bit more!’ brengt vele, unieke opnamen bij elkaar die ruim 35 jaar niet verkrijgbaar waren. Vele albums hebben in deze uitgave hun eerste release op CD.

De box bevat 141 tracks op tien CD’s, waarvan er 58 niet eerder officieel op CD verkrijgbaar waren.

De box bevat lange versies van hun grootste hits die enkel op maxi-singles verschenen zijn. Voor de Franse markt namen de Dolly Dots bovendien een Franstalige single op. In Amerika verschenen single en 12”-versies van ‘P.S.’ die afweken van de Europese uitgave. Ook in Japan en op diverse singles waren versies te horen die anders waren dan op de albums. De Dolly Dots oeuvre-box brengt zoveel mogelijk van deze bijzondere versies bij elkaar in één box. Ook is een opname van de klassieker ‘Sloop John B.’ toegevoegd die nooit eerder is uitgebracht.

Voor het begeleidende boekje haalden de Dolly Dots herinneringen op. Zij beschrijven per album wat deze in hun carrière betekend heeft, aangevuld met leuke anekdotes over de singles en de opnamesessies in de studio. Fotograaf Govert de Roos had de dames vele malen voor de lens en putte voor deze CD-uitgave een aantal mooie afbeeldingen uit zijn archief.

De Dolly Dots werden in 1979 bij elkaar gebracht en scoorden in bijna 10 jaar maar liefst 25 hitsingles en er verschenen 9 albums. Naast de muzikale successen in binnen- en buitenland waren de dames voor een hele generatie ook toonaangevend in kledingstijl, make-up en kapsels. Er volgden o.a. een tv-serie, een reeks poppen en een Hollywoodfilm. Nadat in 1988 het doek viel, waren er nog enkele zeer succesvolle reünieoptredens.

Binnenkort gaat de reünietournee ‘Sisters On Tour’ van start. De Dolly Dots waren toonaangevend voor een hele generatie en vormen met bijna tien jaar pophistorie een belangrijk hoofdstuk in de Nederlandse popmuziek. Hoog tijd om het oeuvre van de Dolly Dots de uitgave te geven die de groep dubbel en dwars verdient.