SAMMY BAKER stelt zijn nieuwe single “Sofia” voor

Sammy Baker, geboren te Diest en woonachtig te Tielt-Winge, brengt zijn nieuwe single ‘Sofia’ uit. “Gebaseerd op een waargebeurd verhaal”, lacht Sammy.

Op 14-jarige leeftijd was één van Sammy’s nummers reeds te horen in de BRT top 30. “Dat was een hele ervaring, zeker op die jonge leeftijd. Muziek heeft me altijd geboeid, ook als kind. Om je muziek in de top 30 van de toenmalige BRT te horen, is fantastisch. Vanaf toen wist ik dat ik meer wilde doen met muziek.”

Deze week stelde Sammy zijn nieuwe single voor getiteld ‘Sofia’. Hij wilde al langer eens een Spaans-getint nummer uitbrengen. Na een afspraak met songwriters Jean-Pierre Kerkhofs en Wendy D’Joos kwam het nummer tot stand. “Tijdens mijn jeugd gingen mijn ouders en ik vaak in Spanje op vakantie. In Barcelona leerde ik ooit een meisje kennen, mijn eerste verliefdheid. Ze heette Sofia. Helaas bestond er in die tijd nog geen social media en hebben we geen contact meer kunnen houden, zo ging dat met vakantieliefdes. Normaal gezien breng ik schlagernummers uit, maar ik wou het deze keer over een andere boeg gooien en koos voor een sound die iets meer richting pop gaat, mét een Spaans tintje.”

Aan Sammy’s agenda te zien, is het overduidelijk te zien dat de knaldrang echt wel te voelen is. Tijdens de eerste optredens na de versoepelingen voor evenementen, stond de zaal bijna letterlijk op zijn kop. Mensen sprongen op de tafels en banken, iedereen ging uit zijn dak. Ook op muzikaal vlak zit hij niet stil en denkt hij al aan het vervolgtraject. “Er is al een volgende single klaar, die wordt uitgebracht in februari. Het zal een duet worden, maar meer kan en mag ik daar nog niet over vertellen”, zegt een geheimzinnige Sammy Baker.

‘Sofia’, de nieuwe single van Sammy Baker, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.