STAN VAN SAMANG kondigt nieuwe releasedatum aan voor album “Feel The Power”

Stan Van Samang kondigt de nieuwe releasedatum van ‘Feel The Power’ aan via zijn social media. Stan Van Samang werkte hard aan een nieuw album, zijn derde bij Universal Music. Voor het eindresultaat moeten we nog even geduld hebben tot 12 februari, maar “River of Life” en “Don’t Close Your Eyes”, de eerste twee singles geven ons alvast een voorsmaakje. Een voorsmaakje boordevol levenslust dat je doet verlangen naar meer.  Op 22 januari zal Stan ook zijn derde single ‘Snow’ de wereld in sturen.

Producer van die nieuwe cd is de Nederlander Huub Reijnders, en ook de studiomuzikanten – stuk voor stuk toppers – zijn noorderburen. Behalve gitarist Martijn Van Agt zijn het zelfs allemaal mensen met wie Stan nog nooit heeft samengewerkt. Dit is spannend en nieuw voor hem, anders dan anders. Want hoewel hij al aardig wat watertjes doorzwommen heeft, is hij in wezen een gewoontedier. “Op restaurant zal ik bijvoorbeeld nooit de suggestie van de chef bestellen als ik niet weet wat er in zit”, bekent hij. “Maar op muzikaal vlak was dit de juiste move. Geen veilige haven, maar met volle vaart de storm in! Het is bevrijdend en inspirerend om met mensen te werken die jou niet kennen. En het zorgt regelmatig voor verrassingen in de studio: het is niet gewoon een kwestie van demo’s kopiëren, er gebeurt echt van alles. Met als resultaat dat het allemaal plots veel hedendaagser en moderner gaat klinken.”

Stan schrijft graag samen met anderen, en dat is ook voor het nieuwe album niet anders. “Soms komt daar niks uit, maar soms lukt het wonderwel, zoals met Kris Wauters of Sam Bettens”, verklapt hij. “Ik ben zelfs op schrijfkamp geweest in Schotland. Daar word je gedwongen om met mensen te schrijven die je niet kent, om uit je comfort zone te komen. En eigenlijk is dat best leuk.”

TRACKLISTING

1. River Of Life
2. Little Bits
3. Goodbye
4. This Is Not Our Time
5. The Art Of Letting Go
6. Snow
7. Feel The Power
8. Little Kingdom
9. Not Easy To Be Me
10. Leatherwoman
11. Heartquake
12. Don’t Close Your Eyes