STAN VAN SAMANG op bezoek bij Expeditie G&G

Stan Van Samang ging vanochtend langs bij Sander Gillis & Laura Govaerts, die nu al enkele dagen in een bos proberen te overleven tijdens ‘Expeditie Gillis & Govaerts’, en deed dat op een wel heel unieke manier.

De zanger speelde met heel veel plezier zijn laatste nieuwe single ‘Snow’, maar deed dat niet zomaar. MNM DJ’s Sander & Laura moesten hiervoor namelijk hun beste beentje voorzetten… Stans nieuwe album heet Feel The Power en laat dat nu net de inspiratie geweest zijn voor deze mooie actie.

Tijdens een live sessie is er natuurlijk stroom nodig en die stroom werd vanochtend eigenhandig opgewekt. Sander Gillis en Laura Govaerts sprongen vanochtend vol enthousiasme op enkele energiefietsen, die op hun beurt energie opwekten om de hele live sessie van voldoende stroom te voorzien.

Deze actie is een samenwerking met KULeuven en sluit nauw aan bij het ecologische doel dat Sander & Laura willen bereiken. Stan kreeg van KULeuven ook een gepersonaliseerde zonnecel. Deze zonnecel werd ontwikkeld in Energyville door doctoraatsstudent Rik Van Dyck, van de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen op KULeuven. 

Over ‘Expeditie Gillis & Govaerts’
Expeditie Gillis & Govaerts. Dat is Sander en Laura die met de hulp van de luisteraar proberen te overleven in een bos. Ze hebben énkel elkaar en een micro. Geen eten. Geen drinken. Geen tent om in te slapen. Geen nachtlampje. Geen wc-papier. Niets. Ze hebben gelukkig wel de luisteraars, waar ze op rekenen voor hulp om zo lang mogelijk overeind te blijven.  Per uur dat ze in het bos blijven, krijgen ze 25 bomen om een bos te planten. Zien ze het niet meer zitten? Dan kunnen ze op de rode knop duwen en opgeven… Maar dan is het over en uit, en krijgen ze geen bomen meer.