WILL TURA brengt vandaag ‘Tura 80’ uit

Will Tura, de ‘Keizer van het Vlaamse lied’ bereikt op zondag 2 augustus de gezegende leeftijd van 80 lentes. Dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Grootse festiviteiten zijn nu jammer genoeg niet mogelijk, maar Radio 2 maakt van 2/08 een ware Tura-dag en VTM zendt de avond van Will’s verjaardag de unieke tv-show, ‘Will Tura 80’, uit.

Will is dan ook niet zomaar iemand. Al meer dan 6 decennia staat hij aan de top van de showbizz en is hij zonder meer de grootste Vlaamse zanger die ons land ooit heeft voortgebracht. Hij nam maar liefst 720 nummers op.

De box ‘Tura 80’ bevat 80 liedjes die stuk voor stuk tot het collectieve geheugen behoren en die iedereen moeiteloos kan meezingen. Van zijn grote doorbraak ‘Eenzaam zonder jou’ over de grote successen uit de Jaren ’60 en ’70 tot de revival met de komst van VTM eind jaren ’80 en ’90.

De laatste jaren heeft Will zich vooral ontwikkeld tot een begenadigde chansonnier. Live mag hij het momenteel rustiger aan doen, maar componeren doet hij nog elke dag. Zo schreef hij samen met Steve Willaert de muziek voor de succesmusical 40-45.

Will Tura zegt zelf nooit zoveel, maar laat vooral zijn muziek voor zich spreken en deze 80 door hem zelf geselecteerde liedjes herinneren er ons nogmaals aan waarom hij nog steeds de allergrootste is.