Actrice HELLE VANDERHEYDEN kruipt in de rol van icoon Elle Woods

LEGALLY BLONDE, de musical rond Elle Woods, een schijnbaar dom blondje dat rechten gaat studeren aan de universiteit van Harvard, komt in februari 2023 eindelijk naar de zalen! De productie werd door de coronacrisis, net als zovele producties, uitgesteld. Daardoor ontstond er een agendaprobleem voor hoofdrolspeelster Ianthe Tavernier. Gelukkig heeft producent Au Fond Producties een waardige opvolgster gevonden in Helle Vanderheyden.

Namen als Loes Van den Heuvel, Ivan Pecnik, Jo Hens en Line Ellegiers werden al eerder aangekondigd. Niemand minder dan Prinses Iris uit de Studio 100-reeks “Prinsessia” Helle Vanderheyden neemt het roze hoedje met plezier over, en kruipt in de rol van vrouwelijk icoon Elle Woods.

“Ik was enorm vereerd dat ze mij vroegen om deze rol over te nemen! Elle Woods is toch een beetje een droomrol om te spelen. Het zal een enorme uitdaging worden, maar daar hou ik wel van. En eerlijk gezegd lijkt het mij een voorrecht om een symbool te mogen spelen van girlpower in deze tijden!”, aldus Vanderheyden.

LEGALLY BLONDE vertelt het verhaal van Elle Woods (Helle Vanderheyden), een jonge studente die hopeloos verliefd is op haar liefje Warner (Jo Hens) en besluit om hem overal naartoe te volgen. Wanneer Warner het uitmaakt om een studie Rechten te volgen, kan Elle niets anders doen dan… ook Rechten te gaan studeren! Tegen alle vooroordelen in probeert ze het te maken als advocate: een roze goudvis in een wereld vol haaien, met Professor Callahan (Ivan Pecnik) als meest bloeddorstige. Gelukkig leert ze vele vrienden kennen waaronder kapster Paulette (Loes Van den Heuvel), Brooke (Line Ellegiers) en Emmett (Lars Cuynen), en helpt chihuahua Bruiser haar over alle obstakels heen. Een hilarische feelgood musical, mét 14-koppig live orkest en… mét chihuaha! Manu Jacobs is regisseur van dienst. 

LEGALLY BLONDE, de musical, gaat vandaag opnieuw in verkoop! Wie z’n tickets bestelt voor 30 april, ontvangt een “terug-naar-het-theater”-korting van 20%!

Tickets en info via www.aufondproducties.be