CAPITOLE GENT viert morgen 20ste verjaardag

Donderdag 28 oktober is het precies 20 jaar geleden dat aan “de Zuid” in Gent de vermaarde voormalige cinema Capitole als theater werd heropend. De zaal werd de plek bij uitstek voor de fans van musical, dans en ballet, cabaret, comedy en allerlei concerten. Sinds de overname van de uitbating begin 2014 door de Sportpaleis Group is het programma-aanbod verder verrijkt. Op de 20e verjaardag staat Clouseau in een uitverkochte Capitole op de planken.

Door de crisis in de bioscoopsector in de jaren 80 en de concurrentie van het in 1981 opgerichte multiplex Decascoop (nu Kinepolis) zag de Gentse Capitole aan het Zuidpark zich in 1986 genoodzaakt om het cinemalicht te doven. De ooit zo drukbezochte cinema raakte 14 jaar lang aan verval overgeleverd, tot de zaal en het belendende pand werd opgekocht en een nieuwe bestemming kreeg. Zondag 28 oktober 2001 heropende de Capitole feestelijk in al zijn vroegere glorie met de première van de musical ‘Camelot’.

Bruisende, moderne theaterzaal
Capitole Gent groeide de voorbije twee decennia uit tot een bruisende, moderne theaterzaal die grootse producties aanbiedt in een gebouw dat haar karakter als authentieke art-decoparel bewaarde.

Sinds de overname van de uitbating in 2014 door de Sportpaleis Group, eveneens uitbater van Trixxo Theater Hasselt en Stadsschouwburg Antwerpen, wordt volop ingezet op een rijkgevuld en gevarieerd programma. Verschillende organisatoren brengen producties voor een breed publiek, gaande van musicals, ballet, klassieke muziek en filmmuziek tot pop en rock, theater, cabaret en comedy.

Theaterdirecteur Ralf Geheniau is oprecht blij om van zo dicht bij de Capitole betrokken te mogen zijn. “Deze iconische plek in Gent heeft toch wel iets speciaals en heeft al vele levens beroerd. Ook voor mij persoonlijk is dat het geval, want op 5 februari 2005 had ik er mijn eerste date met mijn vrouw. Ik nam haar mee naar ‘Tommy de musical’. En nu, zoveel jaren later, mocht ik onlangs met haar en onze kinderen de première van ‘Robin Hood & Ik’ bijwonen. Ik ben er zeker van dat ook de volgende generatie nog lang van deze mooie zaal zal kunnen genieten.”

Op naar de volgende 20 jaar!
In de periode voor de coronacrisis vonden in een seizoen gemiddeld 125 shows plaats en werden ongeveer 130.000 bezoekers ontvangen. Op dit ogenblik zijn al 160 shows in verkoop voor het seizoen 2021-2022. “We verwachten dat nog een vijftiental shows zullen worden bevestigd en dat we dit seizoen afsluiten met zo’n 150.000 verkochte tickets”, aldus Ralf Geheniau.

Na een lange periode zonder artiesten en publiek is Capitole Gent klaar om met een goedgevulde agenda de volgende 20 jaar aan te vatten. Maar eerst wordt vanavond – donderdag 28 oktober – onze 20e verjaardag als theater gevierd met Clouseau in een uitverkochte zaal. Op naar de volgende 20 jaar!

Meer informatie: www.capitole-gent.be.