De cast van JOSEPHINE B. – EEN LEVEN IN REVUE belooft met deze voorstelling een ware ode aan icoon Josephine Baker

Op donderdag 8 september verliet de cast van Josephine B. – een leven in revue de repetitieruimte om de aanwezige pers in het Theatercafé van het Fakkeltheater te laten genieten van een showcase van de voorstelling, dit in ware “roaring twenties” stijl.

“Het is hard werken,” vertelt regisseur Martin Michel, “maar we zitten op schema en het wordt een prachtige voorstelling. Volgende week trekken we zelfs de studio in om een CD op te nemen.”

Producent Sam Verhoeven voegt daar aan toe: “Deze voorstelling is niet zomaar een weerslag van één van de bekendste artiestes die wereldwijd beroemd werd met haar act in het bananenrokje, deze voorstelling is een ode aan het “icoon” Josephine Baker. Zij was verzetsheldin, een indrukwekkende mensenrechtenactiviste die schouder aan schouder stond met de legendarische Martin Luther King én bovendien was ze ook nog eens een zorgzame moeder voor haar “rainbow tribe”. Meer dan terecht kreeg ze vorig jaar nog de grootste eer toegewezen in het Parijse Panthéon voor haar verdiensten.”

Artieste Sandrine, die de hoofdrol op zich neemt, bracht samen met de cast enkele nummers uit de voorstelling, Leef het leven (nieuwe song door voltallige cast), gevolgd door Josephine (door Juan Gerlo) en de vernieuwde song Nooit met jou te zijn (duet door Sandrine & Matthew Michel). De voltallige cast sloot af met een classic van La Baker zelf, J’ai deux amours. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze allerlaatste creatie van producent Judas TheaterProducties. JOSEPHINE B.- EEN LEVEN IN REVUE gaat van start op 1 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. 

Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.

Meer info: www.judas.be