DE PROEFKONIJNEN maakt unieke interactieve theaterbeleving

De Proefkonijnen gooide de voorbije maanden hoge ogen met verschillende creatieve antwoorden op de beperkingen die het coronavirus oplegde. Zo was het één van de eerste gezelschappen dat deze zomer een theaterwandeling in de natuur maakte. Hierin liepen mensen in kleine bubbels door een verhaal, gespeeld door acteurs die op veilige afstand bleven van elkaar en het publiek. Ondertussen kwamen er extra verstrengingen, acteurs moesten in hun kot en wandelingen waarbij toeschouwers het verhaal volgen via filmpjes of een podcast rezen als paddenstoelen uit de grond.

Ook De Proefkonijnen ontwikkelde ondertussen al verschillende ‘familie-activiteiten’ waarbij gezinnen binnen hun bubbel tijdens een wandeling of bij hen thuis de verhalen van het gezelschap konden blijven beleven. Maar nu komt het theaterproductiehuis met een uniek nieuw concept. Ze herwerkten één van hun voorstellingen – Het Land Zonder Lach – tot een interactief familiespel. 

Gezinnen volgen via filmpjes de zoektocht van Tony Grimas naar de uitgestorven lach, maar kunnen hem helpen de lach terug te brengen door met hun bubbel grappige opdrachtjes uit te voeren en mysterieuze codes te kraken. Wat het concept helemaal uniek maakt, is dat mensen de voorstelling kunnen beleven waar en wanneer ze willen. Het is geschikt om thuis in de woonkamer te doen, maar ook overal in het land tijdens een wandeling die je zelf uitkiest. De spelbrochure die je toegestuurd krijgt en de bijhorende filmpjes zijn het enige wat je nodig hebt.

Op 12 januari staan de opnames gepland van de filmpjes die bij het verhaal horen, daarna moet er nog een aantal dagen gemonteerd worden en vanaf dan is Het Land Zonder Lach voor iedereen beschikbaar.

Het Land Zonder Lach – Theaterspel

Verhaal & spelconcept: Randall Van Duytekom
Vormgeving: Sam Brosens
Illustraties: Ken Verdoodt
Acteurs: Daphne Paelinck, Mike Wauters en Gregory Van Damme.
Video: Lenderd Antonissen

Beschikbaar vanaf 23 januari
Prijs: 25 euro per gezin
Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Foto: Screenshot / YouTube