HET FARCETHEATER in première met “Taxi Taxi!”

Disco fever alom op de première van “Taxi Taxi!”. Koortsachtig moet een taxichauffeur verhelpen dat zijn dubbelleven aan het licht komt. Het Farcetheater brengt deze knotsgekke komedie in een plezante seventies-sfeer door een Vlaamse topcast met onder meer Peter Van Asbroeck,
Katja Retsin en Donaat Deriemaeker.

Na de try-outs in Middelkerke ging de knotsgekke komedie Taxi Taxi! officieel in première in Gent. De succesvolle komedie van auteur Ray Cooney is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker in het genre. Acteur-regisseur Chris Van Espen heeft er nu zijn eigen sausje over gegoten.

Taxichauffeur Johan Dezwart wordt gespeeld door de Gentse musicalacteur Sébastien De Smet. De man in kwestie heeft het enorm zwaar te verduren in het stuk: getrouwd met twee vrouwen tegelijk. Die rollen zijn weggelegd voor Katja Retsin en Christel Domen. De taxichauffeur leidt dan ook al enkele jaren een succesvol, maar vermoeiend dubbelleven. Maar na een stom accident dreigt zijn geheim aan het licht te komen.

Samen met zijn bemoeizieke buurman Stan, gespeeld door Komen Eten-legende Peter Van Asbroeck, komt Johan in een enorme wespennest terecht. Zeker wanneer zowel de rijkswacht (Anthony Van Caeneghem) als de politie (Chris Van Espen) er zich komen mee moeien. Als klap op de vuurpijl is er nog de flamboyante bovenbuur (Donaat Deriemaeker) die om de haverklap binnenvalt. Daar komen – hoe kan het ook anders – hilarische misverstanden en slaande deuren van.

“Taxi Taxi!” speelt nog tot en met 17 oktober 2021 in Nieuwe Melac in Gent (Zwijnaarde).

Tickets en info via www.farcetheater.be