LIZE FERYN en ROEL VANDERSTUKKEN spelen komend theaterseizoen de hoofdrollen in het legendarische The Broken Circle Breakdown

AuFond Producties kondigt een ijzersterke titel aan voor het komend theaterseizoen: THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. Het muziektheaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels vond zijn weg naar het grote publiek via de gelijknamige film uit 2012. Elf jaar later komt het straffe verhaal van Alabama en Monroe naar de Rode Zaal van het Fakkeltheater met twee kleppers van formaat in de cast: Lize Feryn en Roel Vanderstukken, live begeleid door een vierkoppige bluegrass-band. Manu Jacobs neemt de regie op zich. THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN is te zien vanaf 6 april 2023 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. 

LIZE FERYN (ALABAMA):

“De muziek, het verhaal… Het is zo’n stuk waarbij alles samenvalt. Met teksten die zichzelf spelen en die heerlijke bluegrass nummers. Filmsets ben ik ondertussen al goed gewoon, maar gek genoeg is het voor mij een eerste keer professioneel op een podium staan. Dat dat dan meteen met zo’n droomrol is, kan ik alleen maar heel blij om zijn. Het is een hele eer om na kleppers als Mieke Dobbels en Veerle Baetens de rol van Alabama op mij te mogen nemen. Het zijn grote schoenen om te vullen maar ik zal het met ongelooflijk veel goesting doen.”

ROEL VANDERSTUKKEN (MONROE):

“Ik moest niet lang nadenken toen ze mij vroegen voor deze rol… Monroe is een rol “met vlees aan”, zoals ze wel eens zeggen. Ik denk dat zowat alle emoties die een mens kan voelen de revue passeren. Ik kijk er ook enorm naar uit om dit stuk samen met Lize te spelen. Je vertelt samen een verhaal dat niemand onberoerd laat, met muziek die ondertussen zowat heel Vlaanderen in z’n hart gesloten heeft. Met een live band die de bluegrass-muziek kent als hun binnenzak. We gaan samen ons publiek in de armen sluiten en meenemen in dit intense verhaal over liefde en verdriet.”

MANU JACOBS (REGISSEUR/PRODUCENT): 

“Sommige producties voelen als een cadeautje dat je mag uitpakken: dit is er duidelijk zo één. THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN is op zich al een titel om met fierheid op je programma te zetten, maar met deze twee ras-acteurs en live band wordt dat cadeautje alleen maar waardevoller… We gaan heel duidelijk kiezen voor een intieme setting waarin het verhaal en de personages centraal staan. Het publiek zal deel uitmaken van elk akkoord dat weerklinkt. Ik heb mijn ticketje alvast gekocht!”

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN GRIJPT JE BIJ DE KEEL.

Wat doet ge wanneer ge het kostbaarste uit uw leven kwijtspeelt? Wordt ge kwaad? Wordt ge depressief? Of loopt ge weg? Weg van uw verdriet. Waarnaartoe, dat maakt niet uit, maar weg. Weg. Weg. Weg. Eindeloos weg. Alabama (Lize Feryn) en Monroe (Roel Vanderstukken) ontdekken wat rouwen doet met ne mens in dit intense verhaal. Een verhaal over liefde voor mekaar, liefde voor een kind en liefde voor de dood.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN 

SCRIPT: Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels  – Schatplichtig aan Richard Dawkins en Dan Bennett

REGIE: Manu Jacobs

CAST: Roel Vanderstukken (Monroe) & Lize Feryn (Alabama)

ORKEST: The Sons of Navarone met Guido Bos (contrabas/vocals), Thierry Schoysman (banjo/mandoline/vocals), Bert Van Bortel (gitaar/mandoline/vocals) & Dirk Fonteyn (viool/vocals)

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN – PRAKTISCHE INFO

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN speelt vanaf donderdag 6 april 2023 in het Fakkeltheater, Rode Zaal (Hoogstraat 12) in Antwerpen. Tickets (€30) zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Tickets en info op www.aufondproducties.be.