Musical GANESHA – EEN PERFECTE god in première in Antwerpse Fakkeltheater

Op zondag 17 oktober ging de langverwachte herwerking van de succesproductie “Ganesha – Een perfecte god” in première in het Fakkeltheater in Antwerpen. “Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van twee vriendinnen die naar India reizen. Tijdens de reis komt het publiek te weten welke geheimen deze dames met zich meedragen. Regisseur Martin Michel zorgde ervoor dat Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave het publiek een beklijvende voorstelling bezorgen met herkenbare thema’s erin zoals leren loslaten, hoop, vriendschap, gay bashing en borstkanker. De musical is tot en met 7 november 2021 te bewonderen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
Judas TheaterProducties ziet in de nabije toekomst een aantal van zijn musicals herrijzen in theaters in Nederland en Duitsland. Reden te meer om “vriend van Judas” te worden zodat dit productiehuis kan blijven zijn eigenzinnige, herkenbare stempel op het musicallandschap zetten, in Vlaanderen en daarbuiten.

Het verhaal

“Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van Karin en Margriet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase god van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margreet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn.

Judas TheaterProducties levert een “versie 2.0” af van de musical waarmee ze tien jaar geleden een indrukwekkend en uniek visitekaartje afleverden in het musicallandschap. De musical werd toen maar liefst negen keer genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs en mocht 5 awards mee naar huis nemen.

“Deze Ganesha blijft razend actueel en heeft zoveel in zich dat we er niet konden aan weerstaan om na meer dan 10 jaar een nieuwe versie op de planken te brengen.”
Sam Verhoeven – producent

Het zou oneerbiedig zijn, om van een gewone herneming te spreken. Er zitten zoveel creatieve en inhoudelijke kansen in deze voorstelling. Zeker met deze bijzondere cast, die natuurlijk bepalend is voor dit stuk. We gaan voor een nieuwe enscenering, andere kostuums, een herdacht decorconcept en we kunnen rekenen op schitterende livebegeleiding door ons 3-koppig combo o.l.v. Thomas Vanhauwaert.”
Martin Michel – regisseur

De voorstelling speelt tot en met 7 november 2021 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

Info & tickets: www.fakkeltheater.be