PALJAS-voorstelling “Ik Geef Niet Op” in Live-stream

Ondanks de ernstige inhoud is de voorstelling zeer toegankelijk gebracht via een luchtige invalshoek (een kookles) ! deze voorstelling geeft u een inkijk in de wereld van mensen die hun land moeten verlaten om hun kinderen een betere toekomst te kunnen geven …het is maar waar je geboren bent …

Esmeralda verlaat Ecuador om in Europa een betere toekomst op te bouwen. Ze komt vele jaren geleden terecht in België. Ze heeft een droom, maar de realiteit is anders. Ze stort zich op haar ‘integratie’ en leert de taal. Zo vindt ze na een tijd een job als huishoudster. Met haar magere inkomen als ‘domestica’ hoopt ze haar familie in Ecuador te kunnen ondersteunen. Ondertussen probeert ze alles in orde te brengen om wettig in het land te verblijven. Dat alles met een aanstekelijke frivoliteit en optimisme.  Zal zij ooit volledig aanvaard worden ? Zal zij haar ambities kunnen waarmaken?

Het verhaal van Esmeralda is het verhaal van duizenden anderen in ons land. Het is gebaseerd op ware feiten. Op zoek naar geluk wacht deze mensen vaak alleen maar een verborgen leven. Een mensonwaardig leven in de kelders of mansardes van hun werkgevers.

Dit stuk is in samenwerking met Fairwork tot stand gekomen en  is gebaseerd op de 8 waargebeurde verhalen van huispersoneel in België die eerst verschenen in  “Onze (Ge)Rechten” het kookboek die FAIRWORK Belgium in 2013 publiceerde.

Via deze link kan u het kooboek kopen : een fijn geschenk voor een goed doel !

Live stream : woensdag 27 januari 2021 om 20u15 voor 15 euro kan u deze voorstelling live thuis bekijken met uw gezin (geschikt voor kinderen vanaf 15j)  !

U steunt er ook de vrouwen mee waarover het stuk gaat ..

Vertolking: Muriel Bats
Regie: Rikkert Van Dijck
Auteur: Guy Bernaert
Fotografie / ontwerp : Francis Devolder

Meer info en reservatie mail : info@paljas.be  of bel 03/888.22.60

Bekijk de website voor info en speeldata  : www.paljas.be