TOM AUDENAERT maakt opmerkelijk musicaldebuut in “Daens”!

Na een gedwongen pauze van meer dan anderhalf jaar werden deze zomer de voorstellingen van Daens, de musical terug hervat in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Omdat er heel wat voorstellingen ingehaald moeten worden zijn er extra acteurs aangetrokken die hun rol zullen afwisselen met de huidige cast. Acteur Tom Audenaert, die met Daens zijn musicaldebuut maakt, zette gisterenavond alvast een zeer verrassende prestatie neer. Hij kruipt in de huid van priester Ponnet en doet dat met de nodige portie subtiele humor. Samen met Roger Bolders, die de rol van Bisschop Stillemans voor zijn rekening nam, werden beide acteurs getrakteerd op waanzinnig applaus en een staande ovatie. Momenteel zijn er opnieuw tickets beschikbaar voor voorstellingen tot en met december 2021.

Op 21 februari 2020 ging de nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens in première. Na amper 1 week moesten de voorstellingen echter al gestaakt worden. Na een verplichte pauze van 17 maanden werden de voorstellingen deze zomer terug hervat.
Onder aanvoering van titelrol-speler Peter Van de Velde, die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzet, krijgt het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een overtuigende cast die er ongelooflijk van geniet om weer voor publiek te mogen spelen. De muziek van Dirk Brossé werd ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen.

Nieuw bloed in de cast
Tom Audenart en Roger Bolders spelen respectievelijk de rol van priester Ponnet en Bisschop Stillemans. De acteurs zullen hun rol afwisselend spelen met Peter Thyssen en Jo Demeyere die uiteraard ook aan boord blijven.

Tom Audenaert:“Voor mij betekent mijn rol als Ponnet mijn musicaldebuut. En wat voor één! Ik mag meteen meespelen in een klepper als Daens. Dat vind ik toch wel heel bijzonder!”

Roger Bolders: “De rol van Bisschop Stillemans is voor een acteur eten en drinken. Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik gestalte mag geven aan deze fascinerende man.” 

Verhaal D

e musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

Info & tickets: www.daens.be