BILLIE vs BENJAMIN valt opnieuw in de prijzen

De Vlaamse fictiereeks met Charlotte Timmers en Ward Kerremans werd verkozen als ‘Beste Mini-series’ in Hamburg

‘Billie vs Benjamin’ is een comedy drama over een links meisje en een rechtse jongen die verliefd worden op elkaar. De reeks won de Intermedia Globe Silver Award voor beste mini-series binnen de entertainment categorie op het World Media Festival in Hamburg. De VTM-reeks viel eerder ook al in de prijzen in Berlijn en werd daar verkozen tot Beste Serie op het International TV Series Festival.

Billie en Benjamin ontmoeten elkaar wanneer ze allebei op vrijgezellenweekend – en dus verkleed – zijn. Ze lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse ‘trut’ in Billie (Charlotte Timmers) en de rechtse ‘lul’ in Benjamin (Ward Kerremans) naar boven haalt. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden.

Charlotte Timmers en Ward Kerremans spelen in deze gloednieuwe serie naast andere toppers als Jeroen Perceval, Joke Emmers en Ruben Block. De reeks werd geschreven door Tim van Aelst & David Vennix en geregisseerd door Tim Van Aelst & Dries Vos.

‘Billie vs Benjamin’ is een co-productie van Shelter (‘Wat Als?’, ‘Safety First’ en ‘Studio Tarara’) en VTM, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. De reeks is nu op Streamz en later bij VTM te zien.