CHATEAU MEILAND terug op Play5

“Wat goeeed”, Martien Meiland blaast morgen 60 kaarsjes uit. Hij heeft zijn frigo alvast gevuld met wijn, wijn, wijn. Play5 laat ook graag de fans meevieren, want vanaf morgen is de leukste familie van de Lage Landen terug met een nieuw seizoen van “Chateau Meiland”.

In het vijfde seizoen van “Chateau Meiland” staat het gedwongen vertrek van de familie uit Hengelo centraal. Ze krijgen slecht nieuws over hun nieuwe woning. Het perceel dat ze hebben gekocht mag niet volledig gebruikt worden waardoor hun plannen grondig in het water vallen. Familie Meiland besluit daarom weer op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Daarnaast zie je ook hoe de familie afscheid moest nemen van hun zieke hond Bommel en hoe Maxime onthulde dat ze opnieuw zwanger is.

In de eerste aflevering hebben Martien, Erica en Maxime het France Chateau-leven verplaatst naar het dorpje Hengelo in de Achterhoek. Maar de Nederlandse wetgeving gaat slecht samen met de chaos van de familie Meiland. Officieel mag in de boerderij met bijgebouwen slechts één huishouden ingeschreven staan. En daar had niemand op gerekend. De laatste dozen zijn nog niet eens uitgepakt, de verf is nog niet droog en de nieuwe keuken voor Maxime wordt net geplaatst. Wat nu? Strijden tegen ambtenaren, hopen dat het vanzelf goed komt of van de nood een deugd maken?

“Chateau Meiland”, vanaf 26 augustus om 20u30 op Play5.