CHATEAU MEILAND wint Gouden Televizier-Ring 2019

De SBS 6-realityshow Chateau Meiland heeft vanavond de felbegeerde Gouden Televizier-Ring in de wacht gesleept. De uitreiking in Afas Live in Amsterdam werd gepresenteerd door Dionne Stax en Rik van de Westelaken. 

De reeks rond de flamboyante kasteelheer Martien, zijn vrouw Erica en hun kinderen Maxime en Montana, kreeg van het publiek de meeste stemmen. Chateau Meiland was in de race voor de jaarlijkse publieksprijs met concurrenten Expeditie Robinson (RTL 4) en Beste Zangers (Avrotros).

Chateau Meiland was gedoodverfde favoriet dit jaar, maar toch is de overwinning van het reallife programma een verrassing. Nog maar een jaar geleden kende bijna niemand de extraverte kasteelhouder en nu won Chateau Meiland met 55% van de stemmen. 

De heerlijke chaos van de Meilandjes charmeert Vlaanderen en Nederland week na week, dat blijkt uit de goede cijfers, op maandag 2 september wisten de Meilandjes zelfs de kijkcijferkaap van 1 miljoen te overschrijden op SBS 6. En ook bij ons is het gezin graag gezien, na het succes van het eerste seizoen is ook seizoen 2 te zien, op VIJF.