Die huis met zanger CHRISTOFF DE BOLLE op Eén

Morgenavond ontvangt Eric Goens zanger Christoff De Bolle in Die huis. Christoff blikt terug op zijn passage: “Het was een spiegel die ik voorgeschoteld kreeg, 24 uur lang. Het was een emotionele rollercoaster.”

Het begint al in de TV-kamer, waar Christoff beelden ziet van een van zijn eerste optredens, als Ciske ‘Danny De Munk’ de rat. Het brengt meteen de zware dagen uit zijn jeugd terug naar boven. Op zijn tiende werd er een hersentumor vastgesteld. De geslaagde operatie was een mirakel, daar is Christoff tot op vandaag heilig van overtuigd. En dat heeft hem gesterkt in zijn geloof. In die periode leerde hij ook Rita kennen, zijn helderziende, vriendin, tweede moeder, raadgeefster. Hoe groot is haar rol in het leven en de carrière van Christoff?

Te gevoelig voor deze wereld

Vorige maand vroeg Christoff zijn vriend Ritchie ten huwelijk op het podium van de Duitse televisieshow Schlagerboom. Richie zei ‘ja’. In Die huis vertelt Christoff voor het eerst over de toen nog prille relatie met zijn nieuwe vriend. En over de ‘Ja’ die hij toen al kreeg. Niet van Ritchie maar van zijn helderziende Rita. Een teken voor Christoff dat het goed zit.

In de schaduw van de wijngaarden van Wellington vindt Christoff rust en vertelt er openlijk over zijn geloof en over zijn demonen. Hoe hij door zijn leraars en medeleerlingen werd gepest toen hij als tiener de Soundmixhow had gewonnen. Over de vernedering en de uitbuiting door zijn vroegere manager. “Ik ben veel te gevoelig voor deze wereld.” En de rollercoaster gaat verder in de kinderkamer. Bij het ophalen van de herinneringen krijgt Christoff het moeilijk.

Schlager ist geil

De waanzin in Duitsland voor Christoff en KLUBBB3 is enorm. Naar Schlagerboom kijken acht miljoen Duitsers. Ondanks het fenomenale succes en de gouden platen is Christoff ‘Die Schuchtere’. En hoe zit dat nu met die ‘Tattoo für die Ewigkeit’, wil Eric nog weten.

Dan is het tijd voor het Schlagerfestival, editie Die huis. Terwijl Christoff in alle rust aan het genieten is op het terras weerklinkt ‘Sweet Caroline’. De televisieploeg zet een polonaise in. ‘Schlager ist geil’, ook in Die huis.

Voor Christoff afscheid neemt en zijn naam brandmerkt in de wijnton – ook een tattoo ‘für die Ewigkeit’ – ontdekt hij hoe in Zuid-Afrika twee van zijn levensaderen samenkomen. Muziek en religie verenigen zich in het gospelkoor. Een intens en mooi einde van de Die huis-rollercoaster voor Christoff.

Die huis: op dinsdag 6 november om 20.35 uur op Eén.

Die huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.