Eviva España: ANNEMIE STRUYF volgt een jaar lang Vlaamse dromers in Spanje

Vanaf woensdag 9 januari brengt Eén de nieuwe reportagereeks Eviva España. Na haar jaar in Frankrijk reist Annemie Struyf nu verder zuidwaarts: naar Spanje, met stip onze meest geliefde zuiderse bestemming. Niet alleen als zonnige vakantieplek, maar ook als droomland om een nieuw leven op te bouwen. Hier gaat Annemie verder op onderzoek, nog dieper de zuiderse droom en de Spaanse ziel in. Want Spanje is een heel ander land dan la douce France.

Een jaar lang doorkruist Annemie dit immense land, en volgt ze het wel en wee van dromers-landgenoten die met vallen en opstaan een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Ver voorbij de zon-en-zee-clichés ontdekt Annemie vandaag een Spanje met vele gezichten en een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mensen die hun ultieme droom proberen waar te maken.

Annemie: “Spanje is extremer dan Frankrijk: de hitte is ondraaglijker, en ja, de regen soms hardnekkiger, bijvoorbeeld in Asturias. De dorpen zijn vaak nog desolater en de plaatselijke bevolking lijkt in sommige gevallen minder geneigd om de nieuwkomers te omarmen. Er is ook meer zichtbare armoede. Kortom, voor de mensen die – ver weg van de costa’s – hun droom najagen zijn de omstandigheden vaak extremer dan in Frankrijk.”

Eviva España: vanaf 9 januari elke woensdag om 20.40 uur op Eén.