FAMILIE eindigt seizoen onverwacht

Op vrijdag 24 april geven de acteurs van Familie de fakkel door aan de cast van Sara, de succesvolle telenovelle met Veerle Baetens in de hoofdrol. Nu de opnames van Familie omwille van het coronavirus voor onbepaalde tijd stilliggen, eindigt het seizoen vrijdag iets vroeger dan verwacht. Dat gebeurt wél met de nodige verrassingen. Voor de cast en crew liggen de opnames nu al een tijdje stil en het is voorlopig nog koffiedik kijken wanneer die kunnen hervat worden en in welke omstandigheden. Ondertussen is wel beslist dat Familie na de zomer terugkeert met nieuwe afleveringen om zo de komende maanden te gebruiken om een zo groot mogelijke voorsprong te nemen. Deze beslissing gebeurde in samenspraak met Eén, waar Thuis eveneens na de zomer opnieuw van start gaat.

Maarten Janssen, channelmanager VTM: “Dat we het seizoen van Familie nu vroegtijdig moeten stoppen, hadden we enkele maanden geleden nooit voor mogelijk gehouden. Ondertussen is dit door de maatregelen rond het coronavirus helaas de realiteit. Van zodra de situatie het toelaat, staat de hele ploeg paraat om de opnames te hervatten, al is het nog de vraag of dat terug full force kan, rekening houdend met de veiligheid die altijd voorop staat. Om de continuïteit te kunnen blijven bewaren, is het belangrijk dat we nu een voorsprong nemen, een marge voor mochten er zich opnieuw onvoorziene omstandigheden voordoen. Daarom is er in samenspraak met Eén beslist om samen met Thuis terug te keren na de zomer. We kunnen de zomermaanden nu heel goed gebruiken om de achterstand in te halen en ervoor te zorgen dat we na de zomer full force kunnen terugkeren op het scherm.”

Met een onverwachte moord, een spannende ontvoering, een bittere liefdesbreuk, het verrassende geheime vaderschap van Lars (Kürt Rogiers) en diens nakende vertrek naar Singapore liet Familie de voorbije weken al flink wat stof opwaaien. Verhaallijnen die op vrijdag 24 april allemaal nog een staartje krijgen in de slotaflevering.

Laatste aflevering op vrijdag 24 april om 20.00, met aansluitend de dubbele kick-off van de telenovelle Sara om 20.35 bij VTM.