JACQUES VERMEIRE of AXEL DAESELEIRE: wie heeft de beste neus voor gouden zaken in Eenmaal Andermaal?

Jacques Vermeire en Axel Daeseleire. Twee verschillende persoonlijkheden met één gezamenlijke passie voor kunst en antiek. De ene is een verwoed verzamelaar, de andere een rasechte kunstliefhebber. Die passies gooien ze vanaf woensdag 10 november om 20u40 in de strijd in het gloednieuwe VTM-programma Eenmaal Andermaal. In een spannende zoektocht dagen Jacques en Axel elkaar uit om unieke stukken op de kop te tikken en met de hoogste meerwaarde door te verkopen. Een competitie op het scherpst van de snee, doorspekt met een stevige dosis humor.

In Eenmaal Andermaal vormen Jacques Vermeire en Axel Daeseleire elke week een duo met een andere bekende Vlaming. Met een startkapitaal van 750 euro schuimen ze rommelmarkten, brocanterieën, vintage winkels en antiquairs af op zoek naar unieke stukken. En dat telkens in een andere grootstad: van Antwerpen en Brugge tot Brussel, Tongeren, Gent en Kortrijk. Hun zoektocht leidt tot onverwachte ontmoetingen, waarop kleine en grote verhalen van (on)bekend Vlaanderen naar boven komen. De goederen die Jacques en Axel op de kop tikken worden nadien in een atelier gepimpt waarna ze op een veiling worden verkocht. Wie op het einde van de reeks de hoogste meerwaarde heeft gecreëerd, is de winnaar. Maar het mag nu al duidelijk zijn dat geen van beiden zich zomaar gewonnen zal geven. En dát zal de andere geweten hebben… Axel of Jacques: wie heeft de beste neus voor gouden zaken? 

Jacques Vermeire: “Misschien word ik binnenkort een handelaar in fijne collecties, misschien word ik eindelijk rijk (lacht). Kijkers gaan hun schatten op zolder immers aan mij komen aanbieden, want niet Axel Daeseleire maar Jacques Vermeire is de echte expert in fijne rommelwaren. Allez, dat hoop ik dan toch. Verzamelen is mijn passie, art déco mijn dada en rommelmarkten afschuimen doe ik heel graag en zo vaak als mogelijk. Dus ja, ik hoop met dit programma ook een beetje een onderbelichte kant van mij te laten zien.”

Axel Daeseleire: “Dit is koren op mijn molen: de fascinatie voor kunst, antiek en schoonheid in het algemeen kreeg ik als kind al heel fanatiek mee. Het is mijn hele leven lang de motor geweest van mijn bestaan. Niet alleen schuim ik heel regelmatig rommel- en antiekbeurzen af, veilingen zijn voor mij nét geen verslaving. Meer dan een passie, is het een noodzaak en dat hoop ik met vele anderen te kunnen delen in Eenmaal Andermaal. Maar het is wel een wedstrijd. En ik wil winnen hé meneer Vermeire. Succes, je zal het nodig hebben!”

Zussen Noortje en Ansje Cools zijn de restaurateurs die hun magie botvieren op de aangekochte stukken van het duo. Die gepimpte goederen worden op de veiling voor het hoogste bod verkocht door veilingmeester Peter Loeckx en zijn zoon Natan, van veilinghuis Loeckx in Gent. De opbrengst van de veilingen gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.

In de eerste aflevering op woensdag 10 november wordt Jacques geflankeerd door collega-comedian Kamal Kharmach. Axel kan rekenen op de hulp van niemand minder dan tv-fenomeen Martien Meiland.

Nieuw vanaf woensdag 10 november om 20u40 bij VTM