LOÏC tovert “ode aan Gert De Mangeleer” op tafel

Loïc start de week op maandag 16 september met “het meest gehate ingrediënt”. Hij verwerkt rode biet in een salade met mozzarella en paling. Loïc verklapt hoe je ervoor zorgt dat de groente zijn aardesmaak verliest. Bovendien voegt hij een verrassend ingrediënt toe, vanille. Zijn bereiding met rode biet is geïnspireerd op een recept van Gert De Mangeleer, die zijn mentor was in de kookwedstrijd The Taste. “Eigenlijk is dit dus een gerecht van een driesterrenchef”, knipoogt Loïc.

Als er iets is waar Loïc door geobsedeerd is, dan is het wel brood bakken. Hij legt zich op dinsdag 17 september toe op notenbrood met rozijnen. Daarbij komt een ajuinencompote en ambachtelijke paté.

Op woensdag 18 september staat er Caponata Siciliana op het menu, een lauwwarme bereiding met Loïcs favoriete groente: aubergine. Heerlijk om een zelfgemaakt lookbroodje in te soppen.

Donderdag 19 september kruipt Loïc op een vissersboot om verse garnalen te vangen. Die gebruikt hij om er ‘smeus’ mee te maken, een typisch Belgisch gerecht met kruidenpuree en een gepocheerd ei. Te moeilijk? Loïc toont hoe je eieren gemakkelijk pocheert met behulp van… de microgolf.

Na veel research heeft Loïc naar eigen zeggen het perfecte recept voor Amerikaanse chicken wings bedacht. Op vrijdag 20 september maakt hij de krokante kippenboutjes, die ingesmeerd worden met typische hot sauce. Om de chicken wings te blussen maakt Loïc een Indiase raita, een frisse yoghurtdip met komkommer.

OP HET MENU

  • Maandag 16/09: Salade met rode biet en mozzarella
  • Dinsdag 17/09: Notenbrood met ambachtelijke paté en vijgenchutney
  • Woensdag 18/09: Caponata met ciabatta
  • Donderdag 19/09: Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei
  • Vrijdag 20/09: Kippenvleugels met salade

Loïc: Zot van Koken, maandag 16 tem vrijdag 20 september om 18.00 bij VTM.