LUC APPERMONT wil onderste uit de kan halen in Stukken van Mensen

“Thuis heb ik nooit het laatste woord, maar hier kan ik dat wel proberen.”

In Hasselt zitten opnieuw vier experten klaar om zaken te doen in aflevering 2 van Stukken van Mensen. Boris, Patrick, Paul en Sofie zijn het ondertussen gewend om voor de camera’s te onderhandelen maar qua televisie-ervaring kunnen ze niet op tegen de eerste verkoper van de dag: Luc Appermont. Appermont is al meer dan 40 jaar een televisie-icoon en hij komt – toevallig of niet – een 19e-eeuws Russisch icoon verkopen. Al is het stuk niet van hem zelf: “Ik sta hier eigenlijk voor mijn 90-jarige vriendin Yvonne Henneco, de allereerste zangeres op Vlaamse televisie. Ze heeft veel gereisd na haar actieve carrière en van overal heel wat mooie, waardevolle spullen meegebracht.” Luc is vastbesloten om er een goede deal uit te slepen en wil koste wat het kost het laatste woord.

Week na week passeren er in dit programma de meest aparte voorwerpen en dat is morgen niet anders. Zo kunnen de experten een Patek Philippe Nautilus kopen. Dit exclusieve uurwerk is de Rolls Royce onder de sportuurwerken en er is een wachtlijst van enkele jaren. Het is een unieke kans om net zoals Brad Pitt de trotse eigenaar te worden van zo’n bijzonder uurwerk. Eén ding is zeker: het gaat wel stukken van mensen kosten.

En dan zijn er nog twee andere voorwerpen die de vier experten doen watertanden: een werk van de Belgische kunstenaar Serge Vandercam en een handtas van Louis Vuitton. Wie haalt er zijn portefeuille boven en verleidt de verkopers met een goed bod?

Stukken van Mensen – Elke maandag om 21.35 op VIER