LUK ALLOO opent deuren die tot middernacht gesloten blijven

Voor het derde seizoen van Alloo in de Nacht, begeeft Luk Alloo zich opnieuw onder de nachtraven en wordt hij er acht weken lang zelf één. Zijn draaidagen starten iets voor middernacht en hij gaat door tot de zon terug opkomt, gewapend met sterke verhalen die het daglicht anders amper zouden zien.

Wegenwerkers, slagers, boeren, sporters,… het zijn mensen die bewust kiezen voor een job die ook – of enkel – ’s nachts uitgeoefend wordt. Wat zijn de voor- en nadelen van nachtwerk? Wat betekent dat voor hun sociaal leven? En welke verhalen hebben ze in donkere uren in soms nóg donkerdere buurten meegemaakt?

En wat met jong en oud, man of vrouw, die niet naar bed gaan, maar andere, vaak spannendere oorden opzoeken na middernacht? Luk begeeft zich onder andere in een homoclub, een vrijgezellenfeest met de bijna verplichte stripteaseuse en hij gaat zelfs mee op Pokémon-jacht met iemand op leeftijd, die op een wel heel bijzondere manier verslaafd raakte aan zijn hobby.

Luk Alloo: “Deuren die voor vele Vlamingen gesloten blijven, gaan open in Alloo in de Nacht. Maar evenzeer praat ik met toevallige passanten op straat die uit het niets een straf verhaal blijken te hebben. Eén ding is zeker: je moet je ogen steeds open houden. Ook als het donker is. Want ’s nachts, als al de rest slaapt, kom je vaak sneller tot de essentie van een verhaal.”

AFLEVERING 1 OP 14 MAART OM 21.40µ

Bekkevoort, 00u10. Luk treedt Boys Club binnen, een Limburgse homoclub. Normaal moet ie z’n kleren uitdoen om binnen te mogen, maar voor één keer wordt een uitzondering gemaakt. In de club worden enkel mannen toegelaten. “De gays en ook bi’s: mensen die voor beiden geslachten zijn. Ook mensen die zich nog niet hebben ge-out, zijn klant. Getrouwde mannen, als ik het zo mag zeggen. En dan zijn er nog de transgenders. Iedereen is welkom, je moet alleen man zijn”, zegt uitbater Patrick. Sommigen komen voor een leuke babbel, anderen voor een snelle wip. Luk praat met enkele mannen en ontdekt wat ze (te) zoeken (hebben) in de bar. Hij maakt o.a. kennis met een ex-onderofficier die zich pas outte op zijn 38, toen hij al 3 kinderen had. En hij ontdekt welk publiek rond welke tijdstippen langsloopt in Boys Club.

Ook springt Luk binnen in het Gentse Kuipke op de Zesdaagse. Hij praat er met medewerkers en fans van het event, maar onderschept ook baanwielrenner Jonas Rickaert (25). En hij trekt richting Bolivar-tunnel in Antwerpen. Voor één keer zo verkeersvrij als maar kan, want de wegenwerkers zijn er herstellingswerken aan het uitvoeren, in het holst van de nacht.