Maskers vallen af in beklijvende seizoensfinale in FAMILIE bij VTM

Na enkele bloedhete dagen belooft de temperatuur in de Vlaamse huiskamers op vrijdag 28 juni nog enkele graden hoger op te lopen. Dat heeft alles te maken met de spannende seizoensfinale van Familie, die dan op de kijkers wordt afgevuurd. In de extra lange slotaflevering staan enkele potjes op het punt om over te koken, zoals dat van Guido (Vincent Banic), Iris (Marianne Devriese) en Marie (Lien Van de Kelder). Ook de beruchte pyromaan zorgt voor suspense en daar dreigt Stefanie (Jasmijn Van Hoof) het slachtoffer van te worden.

Iris zit Marie al wekenlang op de hielen en wil haar laten boeten voor de moord op haar tweelingzus Evy. In de donderdagaflevering drong ze het huis van Marie en Mathias (Peter Bulckaen) in Frankrijk binnen en ontdekte ze dat Véroniques kleinzoon Kasper leeft. Iris ontvoerde de baby en is onderweg naar Véronique en Lars in Cap Blanc-Nez. Daar dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen, want Marie is niet van plan haar pasgeboren zoon zomaar uit handen te geven.

Tussen Stefanie en Elias (Ian Thomas) is de vonk eindelijk overgeslagen en dat resulteerde in een passionele kus. In de seizoensfinale hangen er echter donkere wolken boven het kersverse koppel. De pyromaan die hun auto’s in vlammen liet opgaan, zorgt namelijk voor extra vuurwerk. En het blijft niet bij auto’s, want de brandstichter richt zijn pijlen op Stefanie. Wie is verantwoordelijk voor de vlammenzee? En wat is de pyromaan met haar van plan? De maskers vallen af…

Terwijl zijn dochter doodsangsten uitstaat, breekt voor de nietsvermoedende Benny (Roel Vanderstukken) het moment van de waarheid aan. Hij zette samen met Robyn (Jits Van Belle) een benefiet op poten ten voordele van Rikske (Toots Vanderstukken), die de ziekte van Duchenne heeft. Benny beloofde zijn publiek een exclusief optreden van Willy Sommers, maar die lijkt toch zijn kat te sturen. Patrick (Ludo Hellinx) houdt zijn hart vast wanneer hij het plan B van Benny hoort.

Ook Guido (Vincent Banic) loopt op de toppen van zijn tenen, sinds hij te horen kreeg wat zijn verloofde Emma (Bab Buelens) hem heeft aangedaan. Zij ging er op de dag van hun huwelijk vandoor met Lucas (Tom Viaene) en de kinderen. Emma vluchtte naar Afrika, maar kan zich daar niet langer verstoppen. Guido wil de confrontatie aangaan en zet alles op alles om zijn gezin te vinden.

Als cadeau voor de fans is de seizoensfinale van Familie al vanaf nu gratis te bekijken via het digitale platform VTM GO, uren dus voor de extra lange aflevering om 20.40 bij VTM wordt uitgezonden.

De seizoensfinale speelt zich voor een groot deel af in het idyllische decor van Cap Blanc-Nez, waar Véronique en Lars van wat quality time genieten. De rit daarnaartoe is er één met onverwachte hindernissen. Véronique en Lars blikken onderweg terug op een ingrijpende gebeurtenis uit hun jeugd, die hun leven toen omgooide. Dat verhaal wordt uit de doeken gedaan in de webreeks Spoorloos, die meteen na de seizoensfinale van start gaat met een dubbelaflevering. Nadien volgt er elke weekdag om 12.00 uur een nieuwe korte aflevering op vtm.be en VTM GO.

Spoorloos neemt de kijkers mee naar een warme zomer in de jaren 80. Wanneer zijn babyzusje Amélie door zijn schuld spoorloos verdwijnt uit haar bedje in de tuin, belandt Lars in een ware nachtmerrie. Alles wijst op ontvoering. Samen met zijn buurmeisje Véronique, die stiekem smoorverliefd op hem is, zet Lars de achtervolging in en probeert hij de dader op te sporen. Acteurs Tijmen Van Damme (17) en Bloeme Feyaerts (16) gaan meer dan 30 jaar terug in de tijd en geven gestalte aan de jonge Lars en Véronique. Verder zijn er ook nog gastrollen weggelegd voor Brik Van Dyck, Peter Gorissen, Elise Bundervoet en Ina De Winne. Spoorloos is de hele zomer lang te volgen via vtm.be en VTM GO. 

Seizoensfinale – Vanavond om 20.40 bij VTM