Ontvoering, hartaanval, heftige confrontaties en onverwachte kus: zo gaat FAMILIE de zomer in

De ene verrassing na de andere en maar liefst vier climaxen van formaat: zo eindigde Familie gisteravond het seizoen. De grote seizoensfinale was een nagelbijter van formaat en sloot af met een onverwachte wending: de ijzingwekkende ontvoering van Lars De Wulf (Kürt Rogiers). En hoe loopt de klopjacht van Jonas (David Cantens) op Simon (Braam Verreth) af? Overleeft Quinten (Maxime De Winne) zijn hartaanval? Wie is de onaangename bezoeker die Raven (Aaron Blommaert) tegen de muur plakte? Met deze prangende vragen gaan de vele VTM-kijkers de zomer in.

Het had een triomfavond moeten zijn voor Lars De Wulf: de galashow waarop de award voor ondernemer van het jaar werd uitgereikt. Alleen ging niet Wolff & Bos met de prijs aan de haal, maar wel CoBrew van aartsrivaal Mathias (Peter Bulckaen), Peter (Gunther Levi) en Cédric (Yanni Bourguignon). Een overwinning waar volgens Lars een geurtje aan zit. Hij wilde geen seconde langer op de uitreiking blijven en liep razend de parking op. Maar daar gebeurde het ondenkbare en werd hij plots met een kap over het hoofd ontvoerd. Door wie? Wat zijn de ontvoerders met Lars van plan? De kijkers houden hun adem in tot na de zomer.

Ook Jonas, Simon en Stefanie deden de hartslag van de kijkers stijgen. Bij Jonas kookte het potje helemaal. Hij wilde Simon voorgoed uit de buurt van zijn geliefde Stefanie (Jasmijn Van Hoof) en sloot hem op in een havencontainer. Stefanie kwam Simon op het spoor en probeerde hem te bevrijden, tot Jonas de container binnenstapte. Met een onmiskenbare dreiging in de ogen en een hamer in de hand. Hoe loopt deze confrontatie af?

Er hing ook liefde in de lucht in de seizoensfinale. Iris (Marianne Devriese) en Peter (Gunther Levi) besloten hun kindje te houden en tussen Hanne (Margot Hallemans) en Quinten sloeg de vonk terug over. Na zijn indrukwekkende marathon op de Muur van Geeraardsbergen kustten de twee elkaar en leek hun toekomst samen er weer rooskleurig uit te zien. Tot er plots commotie ontstond en Quinten levenloos in zijn wheeler zat. Wordt het hartinfarct hem fataal?