Politiewagen met LUK ALLOO aan boord betrokken bij ongeval

De VTM-kijkers blijven nieuwsgierig naar wat er op de Vlaamse autosnelwegen gebeurt. De vorige aflevering van Alloo bij de Wegpolitie werd ondertussen door 725.000 mensen bekeken en haalt zo een marktaandeel van maar liefst 39.6% (VVA 18-54, live+uitgesteld). Morgen, donderdag 1 oktober om 21.50, raken agenten Gino en Griet, met Luk Alloo op de achterbank, betrokken bij een kop-staartbotsing op de E313. “Ze zijn in ons gat gereden”, aldus Griet. In totaal botsten drie voertuigen met elkaar waarvan alle bestuurders een alcoholcontrole moeten ondergaan, ook Griet.

Voor agenten Kevin en Yann is het ‘pechstrookdag’, want ze komen drie voertuigen tegen die stilstaan op de pechstrook. Ook agenten Gino en Griet zien vier vrachtwagens op de pechstrook staan: “Ik kan begrijpen dat het niet leuk is voor hen, maar ze moeten aanschuiven in de file”, vertelt Gino.

Tijdens hun rit met de anonieme politiewagen beboeten agenten Yves en Francis twee snelheidsduivels met 170 km/h op de teller. Beide bestuurders krijgen een boete van 197 euro. Yves en Francis betrappen ook een bestuurder die aan het bellen is achter het stuur, goed voor een boete van 116 euro. “Dat is één van de dingen waar we veel aandacht aan moeten besteden, omdat er veel ongelukken mee gebeuren”, klinkt het.

Alloo bij de Wegpolitie: morgen, donderdag 1 oktober, om 21.50 bij VTM.