Topfictiereeks GROND vanaf 26 april 2022 op Streamz

Vanaf 26 april 2022 zal de Play4-fictiereeks ‘Grond’ van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans en schrijvers Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman te zien zijn op Streamz. In ‘Grond’ stampen twee drerries een business uit de grond, letterlijk. En die business gaan ze voorgoed veranderen …

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ismael (Yassine Ouaich) – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden. Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans namen de regie van ‘Grond’ op zich. Het idee voor ‘Grond’ kwam van Zouzou Ben Chikha, die naast schrijver ook showrunner van de reeks was. Het script werkte Zouzou samen uit met Wannes Cappelle en Dries Heyneman.

‘Grond’ is een productie van het Gentse productiehuis Lunanime in opdracht van Play4 en Telenet, in coproductie met Los Morros, Big blue en Dragons Films. De reeks kwam tot stand met de steun van Creative Europe – Media Programme of the European Union, VAF/Mediafonds, Screen Brussels en de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering. ‘Grond’ ging op 26 oktober 2021 in wereldpremière op televisiezender Play4 en komt nu dus ook naar Streamz op 26 april 2022.