VRT NWS zet vernieuwing journaals verder

In 2022 zet VRT NWS opnieuw stappen om blijvend betrouwbaar nieuws te brengen en uit te leggen in uiterst uitdagende tijden, op elk moment van de dag. In 2021 onderging  Het journaal al enkele belangrijke veranderingen. De studio kreeg een multifunctionele make-over, Laat kreeg een eigen format en ook de webstudio werd verder uitgebouwd in functie van de talrijke uitzendingen van VRT NWS Live.

In 2022 wordt de vernieuwing verdergezet en krijgt het nieuwsoverzicht rond 18 uur een nieuwe vorm.  Vanaf maandag 10 januari zal het journaalanker een korte vooruitblik van één minuut brengen met een helder en gebald overzicht van de hoogtepunten van Het journaal om 19 uur.

In het weekend blijft de huidige vorm van Het journaal op Eén om 18 uur en Het journaal op Canvas om 20 uur behouden.

Hoofdredacteur Dimitri Verbrugge: “In alles wat we doen moet betrouwbaar nieuws brengen centraal staan. Een nieuwe vooruitblik om 18 uur creëert ruimte om nog meer te investeren in Het journaal van 19 uur. Opnieuw een belangrijke stap om elke dag nieuws- en duiding van topkwaliteit te brengen.”

Net als voorheen leidt het nieuwsoverzicht rond 18 uur de vooravond op Eén in, met achtereenvolgens Het weer, Dagelijkse kost en Blokken.