VTM brengt nieuwe telenovelle LISA met TINNE OLTMANS, OSCAR WILLEMS en ANOUCK LUYTEN in de hoofdrollen

Deze maand starten de opnames voor een nieuwe telenovelle voor VTM. Dat telenovelles nog steeds in de smaak vallen, bewijzen de cijfers bij zowel VTM als VTM GO. Momenteel zendt VTM Sara opnieuw uit. Met succes: de telenovelle haalt gemiddeld 584.396 kijkers, goed voor een marktaandeel van 27,5% (VVA 18-54). Ook online scoren de telenovelles: bij VTM GO genereerden Sara, Ella, LouisLouise en David in totaal maar liefst meer dan 17 miljoen views. Sara is de best bekeken telenovelle op het gratis videoplatform met 10,6 miljoen views en staat op de 2de plaats sinds de lancering van VTM GO. Enkel Familie wordt nog beter bekeken. 

Redenen genoeg dus om met ‘Lisa’ een nieuwe telenovelle te lanceren, gemaakt door De Mensen. De drie hoofdrollen zullen vertolkt worden door Tinne Oltmans (Ghost Rockers, de musicals Doornroosje en Mamma Mia,…), Oscar Willems (Spitsbroers, De Infiltrant, Over Water) en Anouck Luyten (Fair Trade, Professor T., Geub, De Kotmadam).

Davy Parmentier, creatief directeur VTM: “Voor het eerst in negen jaar gaan we opnieuw een telenovelle maken. Na het succes dat onze telenovelles het afgelopen jaar opnieuw hebben op VTM GO en de voorbije weken met Sara bij VTM, merken we dat kijkers het genre volop smaken. We zijn enorm blij met onze hoofdcast: Tinne, Oscar en Anouck zijn drie jonge, frisse mensen die enorm veel goesting hebben in deze ‘revival’ van de telenovelle.”

Tinne Oltmans: “Toen ik een jaar of 14 was, werd Sara uitgezonden op VTM en ik was echt een gigantische fan. Ik heb élke aflevering gezien en was helemaal mee met het verhaal en de love story en ik keek zo uit naar die ontwikkeling daarvan. Ik ben heel benieuwd om dit verhaal te spelen en ik hoop dat de kijkers even hard mee gaan leven met het personage Lisa als ik toen met Sara.”