VTM-reeks RED LIGHT binnenkort ook in het buitenland te zien

De VTM-reeks ‘Red Light’ werd internationaal verkocht aan verschillende landen. ARTE France zal de distributie voor Frankrijk en Duitsland op zich nemen, waar de reeks in 2022 zal uitkomen. Maar ook verder van huis weet de beklijvende drama serie te overtuigen. In Europa werd de reeks nog verkocht aan AMC Iberia, NRK in Noorwegen, Walter Presents in het Verenigd Koninkrijk, Pasaka in Litouwen en Turkcell in Turkije. Elders in de wereld zal de reeks uitgezonden worden door Rialto in Nieuw-Zeeland, door SBS in Australië en een streamingdienst in Latijns-Amerika. Andere grote buitenlandse distributeurs zullen nog aangekondigd worden. Bij ons is de reeks nu te zien op Streamz en dit najaar bij VTM.

‘Red Light’ kreeg reeds bij de premiere in Cannes veel belangstelling en bejubelende reviews, zowel nationaal als internationaal. De beklijvende reeks viel internationaal ook meteen in de prijzen en won onder ander de Special Interpretation Prize en de Prix des Lucéens in Cannes, en een Gouden Kalf voor beste serie op het Nederlands Film Festival.

In ‘Red Light’ spelen Carice van Houten (‘Game of Thrones’), Halina Reijn (‘Instinct’) en Maaike Neuville (‘De Twaalf’) drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten geraken. Sylvia, een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend en pooier, Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

De cast bestaat naast de drie vrouwen uit Geert van Rampelberg (‘Black-out’), Koen de Bouw (‘Torpedo’), Ruth Becquart (‘Over Water’), Joren Seldeslachts (‘Spitsbroers’), Sofie Decleir (‘De Dag’) en Jacob Derwig (‘Klem’). Carice van Houten en Halina Reijn hebben ‘Red Light’ bedacht en de regie lag in handen van Wouter Bouvijn (‘De Twaalf’) en Anke Blondé (‘The Best of Dorien B’). De reeks werd geschreven door Esther Gerritsen (‘Instinct’), Christophe Dirickx (‘Tabula Rasa’), Frank Ketelaar (‘Overspel’) en Halina Reijn.

‘Red Light’ is een productie van Eyeworks Film & TV Drama en Hollands Licht, in coproductie met VTM en BNNVARA, in samenwerking met Man Up Film. De serie kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, The Netherlands Film Production Incentive en Belgische Tax Shelter in samenwerking met SCIO Productions. Nu volledig te zien op Streamz en dit najaar bij VTM.